OVO JE ONO NAJLEPŠE: Sportske igre mladih na Zlatiboru!
Foto: Sportske igre mladih

Prelepo

OVO JE ONO NAJLEPŠE: Sportske igre mladih na Zlatiboru!

Posle Zlatibora, ostaju još dva državna finala u malom fudbalu i odbojci na pesku

Objavljeno:

Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih (SIM) Srbije održaće se na Zlatiboru od 5. do 9. jula.

Školarci će se takmičiti u basketu 3x3, turniru Lino između dve vatre, odbojci, atletici, rukometu, tenisu, stonom tenisu, malom fudbalu i šahu.

Biće to još jedna prilika za talentovane dečake i devojčice iz cele Srbije da se druže, sklapaju nova prijateljstva, a svakom od njih obezbeđena je besplatna vožnja gondolom i poseta Dino parku, kao poklon ovih preduzeća.

U skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa takmičenja na Zlatiboru održacbe se po grupama i trajaće pet dana.

Učesnici će biti smešteni u Ustanovi studentskih odmarališta "Ratko Mitrović“.

- Jedva čekamo da počnu takmičenja. Želimo da pobedimo, ali moram da istaknem da rezultat nije u prvom planu, jer pre svega ove Igre služe da upoznate nove prijatelje i da se lepo provedete. Ipak, motiv je sigurno plasman na regionalno finale u Splitu. Tamo će najbolje čekati plaže i more, ali i takmičenja - istakla je Mina Đurđević, košarkašica Crvene zvezde, čija ekipa je pobedila na turniru Igara u Beogradu.

Posle Zlatibora, ostaju još dva državna finala u malom fudbalu i odbojci na pesku. Završnica Coca-Cola kupa u malom fudbalu, tradicionalno najatraktivnija na Igrama, održaće se 10. jula u Šapcu, uz veliku podršku Grada i direktan prenos finala na televiziji Sport klub, kao svojevrsna uvertira za finale Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je na programu dan kasnije na čuvenom londonskom Vembliju.

Na kraju, 12. jula, u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom, na programu je završnica u odbojci na pesku.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.