LOŠE VESTI ZA VESLAČKI TIM SRBIJE PRED OI: Miloš Vasić pozitivan na korona test u Japanu!
Miloš Vasić, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

LOŠE VESTI ZA VESLAČKI TIM SRBIJE PRED OI: Miloš Vasić pozitivan na korona test u Japanu!

Pre polaska u Japan ceo tim je dobio negatiovne rezultate na testiranju u Atini

Objavljeno:

Olimpijski reprezentativac Srbije u veslanju Miloš Vasić, pozitivan je na koronavirus i prema protokolu biće u karantinu narednih sedam dana, saopštio je večeras Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Kako se navodi, Veslački tim Srbije, koji će nastupati na Olimpijskim igrama, sleteo je danas na aerodrom "Haneda" u Tokiju, odakle je trebalo da nastavi putovanje ka Tojami, gde je predviđeno da se priprema za početak OI.

Nakon obavljenih obaveznih antigenskih testiranja na aerodromu, konstatovano je da je veslač Vasić pozitivan na virus Kovid-19.

- Veslački tim Srbije, koji čine trener Nikola Stojić, veslačica Jovana Arsić i veslači Martin Mačković i Miloš Vasić, prethodno je testiran u Atini, 96 sati i 72 sata pred polazak u Japan i dobili su negativne rezultate na prisustvo virusa KOVID-19. Vasić trenutno nema simptome zaraze virusom i oseća se dobro, kao i svi ostali članovi ekspedicije veslačkog tima Srbije - navodi se u saopštenju OKS.

Prema protokolima Organizacionog komiteta Tokio 2020 i Vlade Japana, Vasić će biti u karantinu narednih sedam dana.

Nakon toga će biti testiran i ukoliko na dva uzastopna testa bude negativan na prisustvo virusa KOVID-19, biće mu dozvoljeno da nastavi pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

- Takođe, ukoliko niko iz ekspedicije veslačkog tima Srbije ne ispolji simptome zaraze virusom KOVID-19, biće im dozvoljeno da nastave put ka Tojami, u kojoj je predviđeno da se obave završne pripreme pred Olimpijske igre - stoji u saopštenju.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.