EPILOG SKANDALA SANJE ĐURĐEVIĆ: FIVB je doneo odluku
Foto: Printscreen/Twitter

to je to

EPILOG SKANDALA SANJE ĐURĐEVIĆ: FIVB je doneo odluku

Đurđević nije igrala u jučerašnjem meču protiv Belgije (2:3), a neće igrati ni u meču protiv Kanade, 12. juna

Objavljeno:

Disciplinski sud Svetske odbojkaške federacije (FIVB) doneo je odluku da libera ženske reprezentacije Srbije Sanju Đurđević kazni sa dve utakmice neigranja u Ligi nacija, saopštio je danas Odbojkaški savez Srbije.Tehničar reprezentacije Srbije Ana Jakšić oslobodjena je krivice, dok je Savez kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka.

Postupak je pokrenut zbog incidenta na meču izmedju Srbije i Tajlanda odigranog 1. juna u Riminiju, kada je pri rezultatu 10:8 Djurdjević neprimereno proslavila poen gestikuliranjem kosih očiju prema svojoj igračici Ani Jakšić.

Disciplinski sud je uzeo u obzir iskreno izvinjenje Đurđević svim odbojkašicama Tajlanda, kao i izvinjenja OSS-a.

Odbojkaški savez Tajlanda (TVA) uputio je pismo FIVB-u i OSS-u, u kojem su izrazili uverenje da nespretan gest nije bio maliciozan niti rasistički motivisan, kao i da prijateljstvo izmedju dva Saveza nikako nije dovedeno u pitanje.

OSS je poslao izjave Đurdjević i Jakšić, kao i izjavu Dimitrija Pušića, tim menadžera ženske seniorske reprezentacije Srbije, koji ima kinesko poreklo, zatim pisma pravnog tima i kancelarije OSS-a.

"FIVB je uvažio sve dokaze Saveza i argumentaciju da ispad nije bio rasno motivisan, već da je plod nespretnog, nepromišljenog i ružnog slavlja i namere igračice da se na pozitivan način identifikuje sa svojim suparnicama. Ipak, Disciplinski sud FIVB je zaključio da, iako iz nehata, ovo je neprihvatljiv gest, koji podleže sankcijama. Savez prihvata kaznu i zahvaljuje se još jednom TVA i FIVB-u na razumevanju", saopšteno je iz OSS-a.

Savez je najavio organizaciju u najkraćem roku edukativnih seminara za sve selekcije po pitanju odgovornosti u javnim nastupima i društveno senzitivnih pitanja.

Đurđević nije igrala u jučerašnjem meču protiv Belgije (2:3), a neće igrati ni u meču protiv Kanade, 12. juna.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media