SKANDAL - LIBERO SRPSKE SELEKCIJE NA UDARU ZBOG RASIZMA! I Savez i rivali joj stali u zaštitu (FOTO/VIDEO)
Sporni trenutak: Sanja Đurđević, Foto: Printscreen/Twitter

razbesnela ih

SKANDAL - LIBERO SRPSKE SELEKCIJE NA UDARU ZBOG RASIZMA! I Savez i rivali joj stali u zaštitu (FOTO/VIDEO)

Posle jednog kvalitetnog i dugog poena (tipičnog za žensku odbojku) koji je pripao Srpkinjama, libero Sanja Đurđević je za trenutak prstima napravila "kose oči" i nešto rekla saigračici, a kamere su snimile taj momenat

Objavljeno: 19:35h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je danas sa maksimalnih 3:0 savladala selekciju Tajlanda u okviru drugog vikenda Lige nacija u Riminiju, ali je jedan detalj sa utakmice privukao mnogo više pažnje.

Naime, posle jednog kvalitetnog i dugog poena (tipičnog za žensku odbojku) koji je pripao Srpkinjama, libero Sanja Đurđević je za trenutak prstima napravila "kose oči" i nešto rekla saigračici, a kamere su snimile taj momenat.

Usledio je pravi talas osuda od strane Tajlanđana koji su zasuli Sanjin Instagram profil, zbog ovog gesta koji se smatra uvredljivim za osobe iz istočne Azije.

Đuržević se ubrzo izvimnila istim putem i objasnila svoj potez.

- Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom "Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih". Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju - napisala je ona.

I Savez se oglasio ovim povodom.

- Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije - objavio je Odbojkaški savez Srbije na društvenim mrežama uz prateći snimak.

Liberu srpske selekcije javnu podršku je dala i jedna od rivalki.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.