LAGANA PRIČA: Slovakinje precrtane, srpske kraljice idu na Svetsko!
Foto: EPA/Franck Robichon

bravo!!!

LAGANA PRIČA: Slovakinje precrtane, srpske kraljice idu na Svetsko!

Selektor Bregar je dao šansu i rukometašicama koje su imale manju minutažu u ova dva meča, što je Bojana Milić iskoristila da postigne prvi gol u dresu reprezentacije Srbije

Objavljeno:

Rukometašice i u revanšu bolje od Slovačke – 32:25

Bio je revanš čista rutina. Nisu dozvolile sebi srpske rukometašice da se kockaju sa plasmanom na Svetsko prvenstvo. I u drugom meču su bile bolje od Slovačke i sa pola gasa su overile prolaz na Mundijal koji će se u decembru igrati u Španiji.

Nije ni smelo da bude drugačije. Imala je Srbija sedam golova prednosti iz prve utakmice u Šalji (26:19), što je razlika koju bi u Beogradu teško nadoknadile i mnogo jače ekipe od Slovačke. Gošće su pružile častan otpor, nedovoljan za više od tesnog poraza – 32:25 (13:12).

Novi selektor Uroš Bregar, kojem je ovo bila prva akcija sa rukometašicama Srbije, može da bude zadovoljan, prvu i najvažniju prepreku je uspešno preskočio. Do prvenstva sveta ima još šest meseci, dovoljno da se popravi sve ono što nije štimalo u igri.

A, to se pre svega odnosi na napad, u kojem je ponovo škripalo. Promašivali su se ziceri, bespotrebnim brzanjem gubile lopte... Ali odbrana je odrađivala, kao u prvoj utakmici, odličan posao, dok je Katarina Tomašević tokom prvog dela skupila sedam odbrana.

Rezultat se u prvom poluvremenu kretao sve vreme od jednog do tri gola prednosti za Srbiju, dok je posle 30 minuta igre bilo samo „plus jedan“ – 13:12. Drugi deo doneo je mnogo lepršaviju igru Srbije, posle deset minuta nastavka bilo je šest razlike (21:15).

Selektor Bregar je dao šansu i rukometašicama koje su imale manju minutažu u ova dva meča, što je Bojana Milić iskoristila da postigne prvi gol u dresu reprezentacije Srbije.

Na kraju ubedljivih 32:25 i ove.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.