POLUDELI VOZAČ GAĐAO RIVALA DELOM BOLIDA, PA GA FIZIČKI NAPAO: Dobio 15 godina zabrane takmičenja!
Foto: Printscreen/Twitter

sramota za sport

POLUDELI VOZAČ GAĐAO RIVALA DELOM BOLIDA, PA GA FIZIČKI NAPAO: Dobio 15 godina zabrane takmičenja!

Njegov otac je vlasnik tima i dopustio je da gurne momka na zid. Doživotna suspenzija za oba idiota - rekao je slavni šampion Baton

Objavljeno:

Zvezda italijanske Go Kart serije Luka Korberi suspendovan je na 15 godina zbog bacanja delova bolida na protivnika tokom trke!

Ovaj 23-godišnjak je u oktobru prošle godine napravio ogroman incident. Nakon što je ispao iz trke, za to je smatrao odgovornim protivnika Paola Ipolita i gađao ga je delom svog bolida.

Srećom, nije ga pogodio, ali je svojim potezom Korberi doveo u opasnost sve vozače na stazi, jer su pri velikoj brzini lako mogli da stradaju od udarca ili u nesreći koju je ovaj potez mogao da izazove.

Nije se na tome zaustavio. Otišao je do boksa i fizički je nasrnuo na Ipolita, zadao mu nekoliko udaraca, a još veći haos su sprečile ostale kolege i članovi ekipa.

Brojni vozači su ocenili njegovo ponašanje kao "odvratno" i zatražili su ogromnu kaznu za Korberija. Bivši šampion Formule 1 Dženson Baton je zatražio veliku kaznu.

- Upravo je zbog ovog odvratnog ponašanja upropastio šansu da izgradi karijeru u sportu. Njegov otac je vlasnik tima i dopustio je da gurne momka na zid. Doživotna suspenzija za oba idiota - rekao je tada Baton.

FIA je potom pokrenula istragu. Ona je na kraju okončana kaznom od 15 godina zabrane bavljena trkama i za Luku je karijera praktično završena.

Treba svakako istaći da je Korberi još ranije odlučio da ne želi više da se takmiči i okrenuo se drugim životnim izazovima. Ipak, ostaće upamćen po zaista užasnim slikama sa staze.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.