SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA: Prvi kandidat je bivši pravk Evrope i olimpijski vicešampion!
Foto: EPA/Bo Amstrup

smena

SRBIJA DOBIJA NOVOG SELEKTORA: Prvi kandidat je bivši pravk Evrope i olimpijski vicešampion!

Trofejni trener podgoričke Budućnosti, blizu je klupi naše reprezentacije

Objavljeno: 14:09h

Ljubomiru Obradoviću će za mesec dana isteći ugovor sa ženskom rukometnom selekcijom i Srbija će dobiti novog selektora. Kako Kurir saznaje, prvi kandidat je Dragan Adžić, stručnjak iz Crne Gore.

Dragan Adžić (51) trofejni je trener podgoričke Budućnosti i ženske reprezentacije Crne Gore. Sa nacionalnim timom Crne Gore bio je šampion Evrope 2012. godine u Beogradu i drugi na Olimpijskim igrama iste godine u Londonu. Selekciju je vodio do 2017. godine.

Niska uspeha Dragana Adžića sa podgoričkom Budućnosti je još uspešnija. Bio je pobednik EHF Lige šampiona 2012. i 2015. godine, dok je Kup kupova osvojio 2010. godine. Na mesto prvog trenera ostavku je podneo u novembru 2020. godine, kada ga je zamenila Bojana Popović.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Dragana Cvijić
foto: EPA/Tibor Illyes

Pored poziva iz Rukometnog saveza Srbije, Dragan Adžić ima i unosnu ponudu iz Turske, da preuzme tamošnjeg prvoligaša Kastamonu. Njemu ovo nije prvi put da je kandidat za selektora Srbije. Pre pet godina bio je izbor srpske rukometne legende, pokojnog Branislava Pokrajca, međutim tada do dogovora nije došlo.

Ženska srpska rukometna reprezentacija ostala je bez plasmana na Olimpijske igre u Tokio, a posle neuspeha isplivao je sav prljav veš koji se godinama taložio u ovoj selekciji. Izjave Dragane Cvijić i Jovane Risović posle debakla od Mađarske pokazale su da mnoge stvari nisu bile idealne u nacionalnom timu Srbije.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.