SELEKTOR VIKAO I VREĐAO IGRAČICE, A PREDSEDNICA SAVEZA JE TO ZNALA: Išla sam s njima na pripreme da bih ga obuzdala
Foto: EPA/Jose Coelho

Isplivao sav prljav veš

SELEKTOR VIKAO I VREĐAO IGRAČICE, A PREDSEDNICA SAVEZA JE TO ZNALA: Išla sam s njima na pripreme da bih ga obuzdala

Milena Delić, predsednica RSS, potvrdila je da je bio izuzetno loš odnos na relaciji selektor - reprezentativke

Objavljeno: 09:39h

Muška rukometna reprezentacija Srbije krenula je putem preporoda posle angažovanja novog selektora, Španca Tonija Đerone, a sada očigledno slede promene i u ženskoj reprezentaciji posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Đeru.

Srpske rukometašice su ispustile istorijsku šansu da se domognu plasmana na Olimpijske igre, po prvi put od 1988. godine, međutim, u tome nisu uspele, a čim je to postalo jasno, počeo je da isplivava i prljav veš.

Prva je posle utakmice sa Mađarskom progovorila Dragana Cvijić koja je jasno izrazila nezadovoljstvo radom i odnosom sa selektorom Ljubomirom Obradovićem, a usput je potkačila i ljude iz Rukometnog saveza Srbije.

Dragana Cvijić
foto: EPA/Franck Robichon

- Nismo mi odustale, Rukometni savez je odustao od nas i Olimpijskih igara. Nije želeo da nas čuje, nije se obazirao na naše vapaje. Već posle Evropskog prvenstva u Danskoj je moralo da se menja, videlo se da ništa ne ide. To tamo je bilo upozorenje, ali mi nikoga nismo zanimale. Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada - rekla je između ostalog ljutita Cvijićeva koja je dodala i da više neće igrati za nacionalni tim.

Da u njenim rečima ima istine sada je potvrdila i nova predsednica RSS-a, Milena Delić, koja je priznala da je znala da postoji problem između selektora i igračica, ali da nisu hteli da ga smenjuju pred takoreći početak turnira.

- Na osnovu njene izjave vidim da je ljuta najviše na mene jer je očekivala da ću ja smeniti selektora kada sam došla na čelo Saveza. Iskreno, vodila sam se logikom da nemamo vremena za promene, da se završi jedan olimpijski ciklus i da je, ipak bilo nešto dobro na tom Svetskom prvenstvu na kom su obezbedile kvalifikacije - rekla je Delić za "Žurnal".

Ženska rukometna reprezentacija Srbije
foto: rss.org.rs

Ona je rekla da su je reprezentativke upozoravale da je atmosfera očajna i da nemaju komunikaciju sa selektorom, a nova predsednica RSS ističe da to za nju nije bilo iznenađenje zbog karaktera Obradovića. Međutim nije verovala da je stanje toliko ozbiljno. Priznaje da bi ga smenila da može da vrati vreme.

- Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam ja bila tamo, istina, to nije radio - rekla je Milena Delić.

Ljubomir Obradović
foto: EPA/Bo Amstrup

U izjavi za "Informer" predsednica RSS je još nešto detaljnije rekla.

- Pošto sam došla na mesto predsednika Saveza odmah sam se čula sa tri igračice. Rekle su mi da postoji nezadovoljstvo i da nema komunikacije između selektora i rukometašica. U tom trenutku nije dolazilo u obzir da igračice menjaju selektora. Imala sam u vidu činjenicu da su skoro četiri godine sa njim i da su baš sa njim izborile kvalifikacije za OI. Logično je bilo da se taj ciklus završi Igrama. Činjenica je da smo svi očekivali mnogo više, verovala sam u njih, pogotovo što sam se na pripremama uverila da je dobra atmosfera među reprezentativkama. Uverila sam se i da zaista postoji sukob dva shvatanja rukometa - stare jugoslovenske škole koju je forsirao selektor i modernog načina treniranja i priprema. Trener nije odstupao od svog načina rada i došlo je do nezadovoljstva - poručila je Delićeva.

Dakle smene na kormilu će biti, a videćemo da li će samo ona biti dovoljna i da li je kasno, jer ne samo da je pitanje kada će se našim rukometašicama ponovo ukazati šansa da se plasiraju na Olimpijske igre, kao i u kom sastavu ćemo ubuduće igrati, jer očigledno da dosta iskusnijih i ujedno naših najboljih igračica planira da završi reprezentativne karijere.

(Espreso / Sportski žurnal / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.