ZBOG KORONA VIRUSA OTKAZAN DANAŠNJI TRENING! Srpske rukometašice u sobama čekaju rezultate testiranja
Foto: RSS

pa ne sad

ZBOG KORONA VIRUSA OTKAZAN DANAŠNJI TRENING! Srpske rukometašice u sobama čekaju rezultate testiranja

A pre dolaska na turnir znale su i da imaju i veoma nepovoljan raspored

Objavljeno:

Srpske rukometašice se nalaze u Đeru, gde večeras započinju kvalifiakacioni turnir za Olimpijske igre koje se održavaju ovog leta u Tokiju.

I baš kad ne treba, delegacija naše reprezentacije je upala u male probleme.

Naime, zbog dva člana delegacije koji su bili pozitivni na korona virus, moralo je biti otkazan današnji prepodnevni trening, dok igračice i članovi stručnog štaba čekali u sobama rezultate novih testiranja.

Juče su i članovi stručnog štaba i igračice bile negativne na testiranjima.

Tako selektorLjubomir Obradović nije mogao da pripremi devojke onako kako je planirao za sinoćni meč prvog kola kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju sa pobednicama iz Rija 2016, Ruskinjama. Nisu mogli ni da osete dvoranu u Đeru...

Ljubomir Obradović
foto: EPA/Bo Amstrup

A pre dolaska na turnir znale su i da imaju i veoma nepovoljan raspored, jer za manje od 24 časa očekuje ih još jedan presudan duel sa domaćom selekcijom, Mađarskom, s kojom se sastaju sutra od 17.30. U nedelju (17.30) odmeravaju snage sa Kazahstanom, a zna se da prve dve selekcije vade kartu za japansku prestonicu.

Poraz od Mađarica na EP u Danskoj bio je posledica i trodnevnog karantina, tako da taj meč nije dao pravu sliku. A jasno je da su obe ekipe približne snage. Zbog praznih tribina naše igračice neće biti u podređenom odnosu u odnosu na Mađarice.

- Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće - konstatovala je nedavno Jelena Lavko.

Dragana Cvijić smatra da će duel sa Mađaricama biti presudan u borbi za Tokio:

- Nama je najvažnija utakmica sa domaćinom, pobedimo li ih izborićemo plasman na Olimpijske igre. Sličnog smo kvaliteta, odlučivaće jedan lopta. Idemo na sve ili ništa. Želimo da produžimo priču o ženskom rukometu u Srbiji i da zainteresujemo neke nove devojčice. Najvažnije je da je sve do nas, jer možemo mnogo da dobijemo. Svejedno je da li igramo u Đeru ili Nišu ako nema publike. To će biti peh za Mađarice, ali i katastrofa za sport.

Dragana Cvijić
foto: EPA/Franck Robichon

Andrea Lekić zbog povrede ne može da pomogne devojkama, ali je uz njih bila na pripremama u Staroj Pazovi. Nekada najbolja rukometašica sveta smatra da je odlučujući meč sa Mađarskom:

- Sličnog smo kvaliteta, važno je samo da devojke budu mirne i maksimalno koncentrisane. Plasman na Olimpijske igre bio bi zaista kruna ove generacije.

Podršku srpskim rukometašicama su pružili svi iz muške reprezentacije koji su na čelu sa selektorom Tonijem Đeronom, poželeli uspeh devojkama.

(Espreso/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.