VEČERAS STARTUJU KVALIFIKACIJE: Srbija spremna da overi vizu za Tokio!
Foto: Rukometni savez Srbije

Rukomet

VEČERAS STARTUJU KVALIFIKACIJE: Srbija spremna da overi vizu za Tokio!

Premalo je bilo dana za pripreme, to svi znaju, to nije ništa novo. Sve vreme smo radili na taktici za utakmice sa Rusijom i Mađarskom, a ovu treću sa Kazahstanom pripremićemo u Đeru

Objavljeno:

Katarina Krpež Šlezak i drugarice večeras (20.00) na kvalifikacionom turniru u rukometu protiv Rusije počinju borbu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Naše dame na najveću sportsku smotru nisu igrale od Seula 1988. godine, kada je Jugoslavija bila četvrta.

Rukometašice su uoči puta za Đer imale prepodnevni trening u SC FSS u Staroj Pazovi.

Za najvažnije utakmice u karijeri pripremale su se četiri dana. Posle duela sa Rusijom, očekuje ih u subotu (17.30) megdan sa Mađarskom, a u nedelju (17.30) sa Kazahstanom. Prve dve selekcije izvadiće kartu za japansku prestonicu.

- Premalo je bilo dana za pripreme, to svi znaju, to nije ništa novo. Sve vreme smo radili na taktici za utakmice sa Rusijom i Mađarskom, a ovu treću sa Kazahstanom pripremićemo u Đeru. Ako napravimo povoljan rezultat u prva dva meča devojke se sigurno neće opustiti ni protiv Kazahstanki - ističe za sajt RSS selektor Ljubomir Obradović.

Ljubomir Obradović
foto: Rukometni savez Srbije

Već na startu Srpkinje očekuje veoma težak ispit sa olimpijskim pobednicama iz Rija, Rusijom, koja je nedavno na EP u Danskoj doživela neuspeh. Smenili su selektora, sada ih vodi Aleksejev, a u stručnom štabu je čuveni Trefalov.

- Posle izleta sa strancem, Rusija će opet biti jaka, stabilna, kompletna, na svakom mestu dobro pokrivena. Raspored nam ne ide naruku, sledeći rival je Mađarska. Oni su domaćini, željni uspeha kao i mi. Idemo da igramo, pa da vidimo kako će biti - naglašava Obradović.

Kapiten Katarina Krpež Šlezak priznaje da su devojke srećne i uzbuđene, kao i da znaju šta znači kada se kaže "olimpijske kvalifikacije".

- Ovo je bitan trenutak za nas, naše karijere, ali i budućnost srpskog rukometa i generacije koje dolaze. Stvarno želimo da se plasiramo u Tokio, imamo taktiku za sve protivnice. Moramo da verujemo u to što radimo, da se bacamo za svaku loptu. Hrvatice su na nedavnom EP pokazale ključ za to. Vidim da svaka devojka gine na treningu, da se bodrimo međusobno, da smo pozitivne i to je dobar znak pred start kvalifikacija - ističe kapiten Srbije.

Katarina Krpež
foto: EPA/Filip Singer

Katarina ove sezone igra u Rostovu, tako da odlično poznaje Ruskinje:

- U dobroj su formi. Dosta dobro ih poznajemo, znamo šta rade, ali bitno je da ih zaustavimo na terenu. Nisu nedodirljive, ali su favoritkinje. Svakom može da se desi loš dan, verujem da će naš biti najbolji. Ako se budemo borile, kidale, bacale na glavu, mislim da će biti dobro.

Očekuje i težak meč sa Mađarskom, koja ih je na EP u Danskoj ubedljivo pobedila:

- Dobro se znamo, ali sve zavisi od nas. Moramo da budemo pametne i hladne glave. Ne smemo da uđemo u ritam trčanja i grešaka. Iako je uzbuđenje veliko, moramo da budemo smirene i da na pametan način sve završimo. Da izborimo Tokio, što zbog nas, što zbog budućih generacija.

RASPORED:

PETAK - 19. mart

Mađarska - Kazahstan 17.00

Rusija - Srbija 20.00

SUBOTA - 20. mart

Mađarska - Srbija 17.30

Rusija - Kazahstan 20.30

NEDELJA - 21. mart

Srbija - Kazahstan 17.30

Mađarska - Rusija 20.30

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.