LEGENDARNI PETAR FAJFRIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Održana komemoracija u čast legende srpskog rukometa!
Foto: Glas Podrinja

šabac i Srbija su izgubili velikana

LEGENDARNI PETAR FAJFRIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Održana komemoracija u čast legende srpskog rukometa!

Telegramima su se od Petra Fajfrića oprostili članovi zlatne generacije sa Olimpijskih igara u Minhenu 1972, Olimpijski komitet Srbije

Objavljeno: 16:13h

Veliki šabački rukometaš, rukometni trener i sportski radnik Petar Fajrfrić ispraćen je u večnost komemorativnim skupom u organizaciji Ženskog rukometnog kluba "Medicinar" čiji je bio član uprave do poslednjeg dana. - Bio nam je mnogo više od trenera i nekoga ko nas je učio rukometu, a toliko toga smo o ovom sportu naučili od njega. Bio je naš prijatelj, naše rame za plakanje kada je trebalo i ta težina koja ostaje posle odlaska takve linosti koja je utkala sebe u naše živote, nije opisiva rečima - rekao je trener Metaloplastike Veselin Vuković, a prenosi "Glas Podrinja".

Fajfrić je došao u Metaloplastiku 1974. godine, došao je olimpijski pobednik u redove drugoligaša. Odmah je tim ušao u Prvu saveznu ligu, a znanje i iskustvo koje je donelo otpočelo je građenje moćne Metaloplastike koja će 80-ih biti sinonim za rukomet u Evropi.

- Mislio sam da je čika Pera večan i još to smatram. Znam da nas veliki ljudi, gromade ne napuštaju, oni se samo malo sklone, budu nevidljivi, ali bdiju nad nama i tu su. Znam da je Pera sa nama i večno ću biti zahvalan za sve što je učinio za moju, njegovu, našu Metaloplastiku - istakao je fizioterapeut Metaloplastike Branko Mrkonjić. Od novog buđenja Medicinara Fajfrić je bio sastavni deo rukovodstvo koje je tim vodilo od trećeg ranga do titule šampiona Srbije, ostavljajući neizbrisiv trag u ovom žesnkom rukometnom klubu. - Nema utakmice koju je propustio, ne samo u Šapcu, nego i u najdaljim destinacijama. Rukomet je obožavao i nije bilo prevelikih razdaljina da se pogleda neka utakmica. Bio je čudo od čoveka, neverovatno znalac, veliki čovek - naglasio je Bojan Radukić, predsednik ŽRK "Medicinar".

Petar Fajfrić
foto: Glas Podrinja

Telegramima su se od Petra Fajfrića oprostili članovi zlatne generacije sa Olimpijskih igara u Minhenu 1972, Olimpijski komitet Srbije, poznati sportski radnik, ističući taj spoj vedrine, optimizma, rukometnih znanja i ljudskih kvaliteta koje je svima znani čika Pera ima. Sahranjen je na Novom groblju na Letnjikovcu. Fajfrić je rođen 1942. godine u Berkasovu kod Šida. Kada je imao 14 godina doselio se u Šabac gde je pohađao Poljoprivrednu školu, a potom je studije nastavio u Zemunu, na Poljoprivrednom fakultetu gde je stekao zvanje inženjera agronomije. Još u Šapcu je igrao rukomet za svoju školu, a klupsku karijeru započinje u Mladosti iz Zemuna, nastavlja u Crvenoj Zvezdi, a potom u Crvenki gde osvaja titulu šampiona Jugoslavije. Reprezentativac je od 1964. godine.

(Espreso / Glaspodrinja.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.