KAPITEN RADNIČKOG PRED REVANŠ: Očekujem pobedu! ZVEZDA i NOVI BEOGRAD takođe jure četvrtfinale!
Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

kup evrope

KAPITEN RADNIČKOG PRED REVANŠ: Očekujem pobedu! ZVEZDA i NOVI BEOGRAD takođe jure četvrtfinale!

U prvom meču, pre nedelju dana, Radnički je pobedio Strazbur na svom bazenu sa 11:10

Objavljeno:

Kapiten vaterpolista kragujevačkog Radničkog Filip Janković rekao je danas da očekuje pobedu svoje ekipe protiv Strazbura i plasman u četvrtfinale Kupa Evrope.

- Očekujem pobedu i plasman u četvrtfinale. Strazbur je jako iskusna ekipa, sa dosta starijih igrača, izuzetno neugodna na svom bazenu, ali to ništa ne menja. Došli smo ovde da pobedimo. Uspeli smo da ih nadigramo u Kragujevcu, u ne tako briljantnom izdanju sa dosta promašaja i optimista sam pred revanš. Mislim da smo favoriti i očekujem pobedu - rekao je Janković, prenosi klub.

Vaterpolisti Radničkog stigli su u Strazbur, gde ih u subotu od 19.00 očekuje revanš osmine finala Kupa Evrope sa istoimenim timom.

VK Radnički Kragujevac
foto: Starsport©

U prvom meču, pre nedelju dana, Radnički je pobedio Strazbur na svom bazenu sa 11:10, pa u uzvratni okršaj ulazi sa blagom prednošću.

U međuvremenu, Kragujevčani su popravili utisak ubedljivim trijumfom u derbiju domaćeg šampionata sa Šapcem (13:7).

- U prvom meču sa Strazburom smo probili led posle duže pauze i reprezentativnih obaveza nekoliko naših igrača. Mnogo bolje smo odigrali protiv Šapca koja se podigla u odnosu na prvi deo sezone. Zadovoljni smo pristupom i mislim da smo napravili lepu uvertiru pred Strazbur - rekao je Janković.

VK Crvena zvezda
foto: Printscreen/Youtube/Edoardo Osti

Od ostalih srpskih predstavnika, Crvena zvezda će u revanšu na svom bazenu pokušati da odbrani prednost od tri gola protiv Turkoana iz Lila (12:9), dok se Novi Beograd nada boljem izdanju u Grčkoj, posle remija sa Vuljagmenijem (7:7).

Mađarski timovi su već viđeni u narednoj rundi, posle ubedljivih pobeda na gostovanjima. OSC je nadvisio francuski Pej d’Eks (22:6), dok je Solnok bio dvocifren protiv Primorca u Kotoru (18:8).

Pobede u gostima ostvarili su i Dinamo Moskva protiv Sinteza u Kazanju (14:12) i zagrebačka Mladost nad Barselonom (11:9), dok su španski predstavnici Sabadelj i Mediterani odigrali nerešeno (9:9).

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.