RAZLOG ZBOG KOGA NE ŽELITE DA PROPUSTITE 34. BEOGRADSKI MARATON: Iz Beograda možete na Svetsko prvenstvo!
Foto: Atletski savez Srbije

važna informacija

RAZLOG ZBOG KOGA NE ŽELITE DA PROPUSTITE 34. BEOGRADSKI MARATON: Iz Beograda možete na Svetsko prvenstvo!

Datum održavanja Beogradskog maratona 2021 biće naknadno određen

Objavljeno: 10:49h

Sa tradicijom dužom od tri decenije, Beogradski maraton je s razlogom postao još jedan sportski događaj po kome je naš glavni grad prepoznatljiv u svetu.

Shodno upravo toj tradiciji, masovnosti, ali i ugledu koji ima u svetskim okvirima, ovaj atletski događaj od sledeće godine dobiće još više na značaju.

Beogradski maraton će 2021. godine imati svoje 34. izdanje, a biće održan kao kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo iz programa World Marathon Majors serije, koju čine šest najznačajnijih svetskih maratona (Njujork, Boston, Čikago, Tokio, London i Pariz).

Beogradski maraton
foto: Starsport©

Datum održavanja Beogradskog maratona 2021 biće naknadno određen.

Ono što treba istaći je da je za ovogodišnji 33. Beogradski maraton bio prijavljen rekordan broj učesnika iz čak 70 zemalja sveta, ali je zbog pandemije virusa COVID-19 bio odložen.

Po ugledu na mnoge svetske organizatore održan je kao virtuelni događaj sa namerom da se sačuva tradicijia, nastavi sa redovnim programima, kao i da se motivišu mnogobrojni pripadnici trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni u ovoj vrlo specifičnoj i teškoj situaciji. Iako organizovan na potpuno drugačiji način, 33. Virtuelni Beogradski maraton, poslužio je kao izvanredna programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom.

Za uspehe koje Beogradske maraton postiže poslednjih godina, velike zasluge pripadaju i sponzorima kao što su: UNIQA osiguranje, IDEA, Aqua Viva, Fush, Sekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem koji su i te kako doprineli da Beogradski maraton uživa status koji danas ima u atletskom svetu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.