ODLOŽENO SVETSKO PRVENSTVO: Koronavirus nema milosti prema sportskim događajima!
Foto: AP

odlaganje

ODLOŽENO SVETSKO PRVENSTVO: Koronavirus nema milosti prema sportskim događajima!

Novi termin prvenstva je mart 2023.

Objavljeno: 13:24h

Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo, koje je trebalo da se održi u kineskom Nanđingu od 13. do 15. marta 2021, odloženo je za 2023. godinu, saopštila je Svetska atletska federacija (IAAF).

- S obzirom na trenutnu globalnu situaciju i neizvesnost u pogledu stanja pandemije Covid-19 doneta je odluka da se Svetsko prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi u martu 2021. godine, pomeri na mart 2023. godine. Zbog bezbednosti naših sportista i tehničkih službenika, moramo uzeti u obzir rizike dovođenja velike grupe ljudi da prisustvuje događaju u situaciji pandemije i u potpunosti poštovati i sprovoditi politiku prevencije pandemije zemlje domaćina - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, atletska sezona u dvorani traje samo do kraja marta, tako da nije moguće produžiti događaj za neki datum kasnije.

- Želimo da Nanđing bude domaćin Svetskog prvenstva u dvorani s obzirom na opsežno planiranje i pripreme koje su uložili u ovaj događaj, pa smo se složili da će prirediti događaj godinu dana posle Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine - poručuju iz IAAF.

Uprkos ovom odlaganju, atletičari će i dalje imati značajne mogućnosti za takmičenje na raspolaganju početkom 2021. godine kroz Svetsku turneju u dvorani, koja obuhvata 26 mitinga iz 12 zemalja Evrope i Severne Amerike.

Svetska turneja u dvorani trajeće od kraja januara do kraja februara 2021. godine i organizovana je u tri različita nivoa takmičenja - zlatnom, srebrnom i bronzanom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.