STRAVIČNO: Olivera Jevtić zbog posledica napada propušta Olimpijske igre! Javila se i otkila sve!
Foto: Printskrin

tuga

STRAVIČNO: Olivera Jevtić zbog posledica napada propušta Olimpijske igre! Javila se i otkila sve!

- Telefon se usijao. Objašnjavam svima da sam prošlog meseca imala parcijalnu rupturu lista

Objavljeno:

- U Užice sam iz Sofije stigla u nedelju uveče, već u ponedeljak ujutro obavila sam brojne lekarske preglede, urađeni su snimci glave i kuka. Uprkos bolovima, pokazalo se da ništa nije polomljeno i to je dobra vest. Rečeno mi je da mirujem još 24 časa i da su prognoze dobre. Nažalost, za mene kao profesionalnog sportistu, tu je i ona loša vest: moram odustati od novembarskog nastupa u maratonu, jer povrede iako ne toliko teške, nisu nešto sa čime se trče ta 42 kilometra - objašnjava Olivera. - To je bila šansa da izborim plasman za naredne Olimpijske igre. U ovom trenutku nije poznato da li će biti još prilika za to, jer imamo najave da ih iduće godine neće biti.

Dok smo razgovarali, sportski sajtovi širom sveta, kao i domaći, iz minuta u minut objavljivali su nove informacije u vezi sa napadom na našu reprezentativku.

- Telefon se usijao. Objašnjavam svima da sam prošlog meseca imala parcijalnu rupturu lista, da sam se taman oporavila za nove dobre rezultate... Ali šta je tu je. Dobila sam i snimke napada, gledam ih i vidim da je ovaj čovek ciljano na mene nasrnuo. Sakrio je i broj na dresu - dodaje Olivera. - Motiv su verovatno psihička nestabilnost ovog čoveka ili visok nagradni fond.

Za nešto manje od 24 časa, bugarska policija je pronašla nasilnika sa sofijskog maratona, Bojana Vačeva, odranije poznatog policiji.

- Udario me je s leđa na samom startu trke. Otišla sam na sofijski maraton, da istrčim 10 kilometara, kao trening za novembarsku punu deonicu. Kada sam osetila udar, poletela sam prema zemlji ali sam, na moju sreću prvo udarila u leđa takmičara ispred mene. Da nije bilo tako, povrede bi bile teže. Po snimku bih rekla, da je napadač umesto atletike "trenirao" ovaj napad. Deluje kao da je "pikirao" trenutak i ugao napada - ističe Olivera. - Sada se već osećam malo bolje povodom svega, jer trajnih posledica, kao što sam rekla, makar onih zdravstvenih, neće biti iako sam posle udara na kratko ostala bez svesti.

Iz Užica, Olivera se uputila na Zlatibor, kako bi dočekala i ugostila kolege iz Izraela. Treninzi su, na kratko, obustavljeni. Tek za nekoliko dana, Olivera će sa svojim trenerom Slavkom Kuzmanovićem napraviti novi plan za period koji dolazi.

Potraga za napadačem bila je ozbiljna i temeljna, a bugarski mediji su oštro osudili incident.

- Dogodio se neviđen slučaj agresije na jednom sportskom događaju, od strane jednog učesnika prema drugom. Izvršen je sa umišljajem, što snimci pokazuju. Napadnuta je Olivera Jevtić, učesnica šest olimpijskih igara i najveći favorit za pobedu u ovoj trci - objavljeno je u jednom od medija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.