NOVI MOMENTI U SLUČAJU NAPADA NA OLIVERU JEVTIĆ: Cela Bugarska je na nogama posle ovoga!
Foto: Printskrin

očekuje se brza reakcija

NOVI MOMENTI U SLUČAJU NAPADA NA OLIVERU JEVTIĆ: Cela Bugarska je na nogama posle ovoga!

Navodi se da je počinilac identifikovan i da je Terziski kontaktiran u pismu sa pismom, a kopija je poslata ministru omladine i sporta Krasenu Kralevu. Cilj je „utvrditi uzroke i motive nezakonitih radnji i mogućih kršenja predmetnog zakona

Objavljeno:

Organizatori Sofijskog maratona saopštili su da su se obratili ministru unutrašnjih poslova Hristu Terziskom u vezi sa slučajem agresije tokom događaja. Nekoliko sekundi nakon starta na 10.000 m, čoveka čiji se broj trke ne vidi iz odeće gurnula je jedna od favoritkinja Olivera Jevtić koja je pala, povredila se i nije mogla da nastavi.

Navodi se da je počinilac identifikovan i da je Terziski kontaktiran u pismu sa pismom, a kopija je poslata ministru omladine i sporta Krasenu Kralevu. Cilj je „utvrditi uzroke i motive nezakonitih radnji i mogućih kršenja predmetnog zakona“.

U ponedeljak popodne, kada organizatori maratona još nisu poslali informacije medijima, MUP je za Dnevnik rekao da slučaj ne mogu da istraže jer nisu dobili signal. Kasnije je okružno tužilaštvo u Sofiji saopštilo da je uložilo žalbu na taj slučaj.

„Ime agresora je Bojan Vačev, koji je prema video snimku i fotografijama očigledno namerno napao srpsku atletičarku i tako joj naneo telesne povrede sprečio da učestvuje na takmičenju“, navodi se u izjavi organizatora događaja koji se održao u nedelju. Pozivaju da se razjašnjenje slučaja Vačeva ne primi na sportske događaje. Takođe žale zbog Jevtićeve zbog onoga što se dogodilo i žele joj brzi oporavak.

„Slučaju je dodeljena inspekcija tokom koje će se utvrditi da li postoji dovoljno podataka za krivično delo opšte prirode i prema kojem tekstu Krivičnog zakonika“, saopštilo je okružno tužilaštvo Sofije. Jevtić je trkač na 5.000 i 10.000 metara i pet puta se takmičio na Olimpijskim igrama. Za BTV je rekla da ima hematom na glavi i modrice.

"Šta da kažem? Ne izgleda normalno. Ne verujem da je to od takmičenja. Ne verujem da neko može tako nešto da učini. Verujem da u tom sportu postoji fer igra", rekao je 43-godišnji srpski sportista. Pobednica u disciplini bila je Liliana Georgieva. Maraton u Sofiji završen je rekordnim rezultatima za žene i muškarce.

Bugarski mediji prenose i da je tamošnje tužilaštvo pokrenulo proces protiv ovog manijaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.