DOVEZLI SU GA PREKRIVENOG ČARŠAVOM PREKO GLAVE: Šumaher prebačen u bolnicu u Parizu! Sprovodi se tajni tretman!
Šumaher stigao na lečenje u bolnicu u Parizu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

najveća šansa za oporavak

DOVEZLI SU GA PREKRIVENOG ČARŠAVOM PREKO GLAVE: Šumaher prebačen u bolnicu u Parizu! Sprovodi se tajni tretman!

O Šumacherovom zdravstvenom stanju i dalje nema konkretnih informacija, a glavni čovek za tretman 50-godišnjeg Nemca je profesor Filip Menaše

Objavljeno:

Francuski "Le Parisien" piše da je Mihael Šumaher u ponedeljak posle podne stigao iz Ženeve u evropsku bolnicu "Žorž Pompidu" u Parizu na tajno lečenje matičnim ćelijama, koje je možda i najveća šansa za njegov oporavak.

Legendarnog vozača Formule 1 su vozilom Hitne pomoći ženevskih registracija dovezli na odsek stalnog praćenja kardiovaskularne hirurgije.

Nosila na kojima su Mihaela uneli u zgradu bila su prekrivena čaršavom tamnoplave boje koji je skroz prekrio njegovo lice i telo. Pratilo ga je obezbeđenje od desetak osoba i strogo se pazilo na to da svi znatiželjni ostanu uskraćeni za informacije.

O Šumacherovom zdravstvenom stanju i dalje nema konkretnih informacija, a glavni čovek za tretman 50-godišnjeg Nemca je profesor Filip Menaše.

"Le Parisien" dodaje kako je Menaše stručnjak za terapiju matičnim ćelijama za lečenje bolesti srca. Takođe, šef je i Instituta za mozak i kičmenuu u bolnici "Pitie-Salpetrier" u Parizu.

Francuski novinari otkrili su da je Šumaher u poslednje vreme najmanje dva puta bio u Parizu tokom proleća. Ovaj zahvat je trebalo da bude obavljen još u julu, ali je odložen zbog neočekivanog zdravstvenog problema.

Podsećamo, Šumaherova nesreća dogodila se 29. decembra 2013. Mihael i njegov sin Mik su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nemac je otišao izvan staze i udario u kamen koji ga je odbacio desetak metara u vazduh.

Pao je i udario glavom o kamen, a bez obzira na to što je imao kacigu, posledice su bile dramatične.

Nakon toga je bio u indukovanoj komi šest meseci. A o njegovom zdravstvanom stanju se i dalje vrlo malo zna, jer porodica izuzetno vodi računa oko curenja bilo kakvih informacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.