PARTIZAN DOBIJA DUPLO VIŠE NEGO ŠTO JE TRAŽIO: Ovako će država pomoći srpske vaterpolo klubove!
Viktor Jelenić je saopštio da će Partizan dobiti veću pomoć nego što je tražio, Foto: Starsport©/Marina Lopičić

borba za spas srpskog vaterpola

PARTIZAN DOBIJA DUPLO VIŠE NEGO ŠTO JE TRAŽIO: Ovako će država pomoći srpske vaterpolo klubove!

Viktor Jelenić je saopštio da će čak 6 klubova dobiti više novca nego što su zahtevali

Objavljeno:

Posle dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vaterpolo saveza Viktora Jelenića, počela je borba za spas srpskog vaterpola i srpskih klubova.

Sport u kome je naša zemlja najtrofejnija i koji je doneo najviše radosti poslednjih godina na reprezentativnom nivou, godinama je već na granici postojanja u zemlji što se tiče klubova.

Sada će se to promeniti pošto je Vlada Srbije prihvatila predlog da finansijski pomogne rad klubova, pre svega onih najuspešnijih koji se takmiče na međunarodnoj sceni.

- To je fantastična vest za srpski vaterpolo. Svi klubovi će dobiti određenu pomoć. Država može da pomogne deo, a svaki klub se snalazi kako se snalazi. To je pod okvirom lokalne samouprave i kako se koji klub snađe. U dugovoru sa predsednikom Aleksandarom Vučićem Vaterpolo savez će dobiti sredstva koja će podeliti klubovima. Normalno, neće svi klubovi dobiti isto. Prioritet su klubovi koji igraju na međunarodnoj sceni. Svi ti klubovi, a to je devet muških i dva ženska, dobili su pitanje od Saveza koliko im sredstava treba. Svi su odgovorili pismeno i od tih devet klubova, šest je dobilo više nego što je tražilo. Partizan je dobio duplo više nego što je tražio - poručio je Viktor Jelenić gostujući na TV Prva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.