DRŽAVA ULAŽE NOVAC U SRPSKI VATERPOLO: Najtrofejniji sport konačno izlazi iz krize u koju je upao!
Srpski vaterpolo izlazi iz krize, Foto: Espreso.co.rs

lepe vesti

DRŽAVA ULAŽE NOVAC U SRPSKI VATERPOLO: Najtrofejniji sport konačno izlazi iz krize u koju je upao!

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova

Objavljeno: 11:44h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Vaterpolo saveza Srbije Viktorom Jelenićem i obećao finansijsku pomoć svim klubovima u zemlji.

Na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, Vučić je predložio, a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova, saopštio je Vaterpolo savez Srbije. Ističe se da se "nikada nije dogodilo da država ovako sistemski pomogne klubove". - Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova - rekao je Jelenić. Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba (učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova. - Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza.

Viktor Jelenić, predsednik VSS
Viktor Jelenić, predsednik VSS foto: Beta/Nenad Negovanović

Jelenić je rekao da je Vučić, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata, inicirao kod Vlade Srbije da pomogne da se Vaterpolo savez reši velikog duga. - Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću. Druga vest sa sastanka je izgradnja bazena u Beogradu.

- I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat, prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da Vaterpolo savez podržava mere Grada Beograda prema SC 'Milan Gale Muškatirović' jer je u interesu i građana i sportista - rekao je Viktor Jelenić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.