RANE I TUGA ZAUVEK OSTAJU, ALI RAT JE PROŠAO: Selektor Hrvatske nastavlja da oduševljava rečima o Srbiji!
Zastave Srbije i Hrvatske, Foto: AP

TUCAK - VELIKI GOSPODIN

RANE I TUGA ZAUVEK OSTAJU, ALI RAT JE PROŠAO: Selektor Hrvatske nastavlja da oduševljava rečima o Srbiji!

Kada je u pitanju sama organizacija turnira, imao je neke primedbe

Objavljeno:

Srbija je pobedom nad Hrvatskom rezultatom 12:11 osvojila u Beogradu Svetsku ligu i izborila vizu za Olimpijske igre.

Hrvatski mediji su posle turnira bili izuzetno zadovoljni kako su njihovi reprezentativci dečekani na Tašu. O srpsko-hrvatskim odnosima pričao je i selektor Hrvatske Ivica Tucak, veliki prijatelj selektora Delfina Dejana Savića.

- Deki i ja najveći smo sportski rivali, na bazenu bismo jedan drugoga uništili, ali izvan bazena smo prijatelji i to ništa neće i ne može da promeni. Sličan je odnos i među igračima. E sad, ako je to naše prijateljstvo pomoglo boljim odnosima, onda i Dejan i ja možemo biti zadovoljni. Vreme rata je prošlo, rane i tuga zbog gubitka voljenih ostaju, ali moramo nastaviti dalje da živimo - rekao je Tucak za Večernji list.

Ivica Tucak
Ivica Tucak foto: Starsport©

Kada je u pitanju sama organizacija turnira, selektor Hrvatske je imao primedbe, ali je svestan da su vremenske prilike bile takve da ništa nije moglo da se promeni . - Nama nije nedostajalo ništa, obezbeđenje je s nama bilo 24 sata i sve je prošlo u redu. I atmosfera na tribinama bila je prijateljska, prava sportska.

Dejan Savić
Dejan Savić foto: Printscreen/Arena Sport

Srbija je inače pobedila Hrvatsku u četiri od šest finala otkako je Tucak selektor.

- Dobro, samo mi smo nekad gubili 6:12, a sada smo u najmanju ruku bili ravnopravni. Izgubili smo utakmicu zbog spornog peterca, u gotovo istoj situaciji u našoj utakmici u grupi na Jokoviću ga nisu svirali. Moramo nastaviti da radimo, pa će se i to s finalima promeniti. Dočekaćemo jednom i Srbe u finalu, budite bez brige - poručio je selektor "barakuda".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.