GROMOVI I DELFINI OBUZDALI KENGURE: Srbija slavila nad Australijom, meč bio prekinut na 45 minuta!
Branislav Mitrović, diskretni heroj Delfina, Foto: Starsport©

SVETSKA LIGA U VATERPOLU

GROMOVI I DELFINI OBUZDALI KENGURE: Srbija slavila nad Australijom, meč bio prekinut na 45 minuta!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti uz lajv blog na Espreso.co.rs

Objavljeno: 23:03h

Vaterpolo reprezentacija Srbije došla je do prve pobede u Svetskoj ligi koja se održava u Beogradu.

Australija je stradala rezultatom 12:8, iako tako nije delovalo u prvoj četvrtini. Na samom početku meča, Kenguri su imali prednost od 3:0, pa i 5:3, ali su naši do kraja prve deonice uspeli da smanje na 5:4.

Tada je utakmica morala da bude prekinuta na 45 minuta zbog katastrofalnih udara gromova i nevremena, a posle pauze su Delfini, na čelu sa Andrijom Prlainovićem i fantastičnim Branislavom Mitrovićem na golu preokrenuli i imali čak i maksimalnih pet golova prednosti.

Na kraju, slavili su sa +4.

U sredu u istom terminu, od 21 čas, naši momci se sastaju sa Hrvatskom u možda i najvećem vaterpolo derbiju današnjice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa meča možete pratiti uz lajv blog na Espreso.co.rs...

KRAJ UTAKMICE! 12:8 za Srbiju koja je rutinski slavila!

Malo golova, što je odgovaralo našem sastavu koji je vodio sa +3 posle treće deonice. Interesantno, umesto sjajnog Mitrovića ušao je Gojko Pijetlović, ali ne jer je ovaj branio loše, nego čisto da bi i on osetio vodu Tašmajdana pred izazove koji tek slede. Daleko od toga da je Australija slab protivnik, ali ovo je više bio malo teži trening nego neizvestan meč. Ponavljamo, iako je Australija imala čak i 3:0 na početku. Prlainović je postigao gol za 12:8, što je bio kraj za Kengure u ovoj utakmici.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Srbija je povećala prednost u odnosu na poluvreme. Rezultat je 11:8.

Nekako najmirniji period za sada, viđeno je najmanje golova, samo x. Prlainović je Srbiji doneo najveću prednost od 11:6 sa dva uzastopna pogotka na dva minuta pred kraj deonice. U tom momentu, postalo je jasno da će Kenguri teško da se vrate u ovaj meč, iako su imali prednost od čak 3:0 na početku. Uspeli su da smanje na 11:7, pa i na 11:8.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE! Srbija je uspela da posle onog stravičnog nevremena preokrene! Rezultat je 7:5.

Srbija je posle dva minuta igre u drugom periodu uspela da izjednači na 5:5 golom Vica. Preokret je doneo Stefan Mitrović na pet minuta do kraja poluvremena. Tokom druge četvrtine u pravog heroja izrastao je Branislav Mitrović, koji je imao nekoliko fascinantnih odbrana. Strahinja Rašović je povisio na 7:5 50 sekundi pred kraj poluvremena. Mitrović je odbranio apsolutno sve u ovom periodu! Svaka čast, Delfini, tako igraju olimpijski šampioni.

foto: Starsport©

22.14 - Meč se nastavlja. Podsetimo, na redu je druga četvrtina, Australija vodi sa 5:4.

22.06 - Meč će biti nastavljen za oko pet minuta.

21.58 - Upravo je obelodanjeno da će se sačekati još 15 minuta, da bi se utakmica završila večeras. Očekuje se da će grmljavina da prođe.

21.36 - Za sada nema naznaka da će nevreme prestati, a meč biti nastavljen. Verovatno će biti pomeren za neki jutarnji termin.

21.22 - Meč je na pola sata prekinut zbog vremenskih nepogoda.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Nezgodni su Australijanci, pa vode posle prvih osam minuta. Rezultat je 5:4!

foto: Starsport©

Ford je postigao pogodak kojim je Australija došla do prednosti od 1:0, a naši dugo nisu uspevali da odgovore. Duško Pijetlović je napravio peterac, iz koga su Australijanci povisili na 2:0. Strelac je bio Houden. Da stvari budu još gore, Australija je na tri minuta od početka povela i sa 3:0, Delfini su delovali poprilično nemoćno u tom momentu, pošto je i Filipović promašio peterac, ali se u nastavku tog napada "iskupio" postigavši gol na asistenciju Mandića. Ubrzo potom, Miloš Ćuk je sjajno otplivao, a onda i smanjio na potpuno prihvatljivih 3:2. Nažalost, Nejtan je povisio na 4:2. Mnogo golova viđeno je u prvoj polovini veoma interesantne prve četvrtine. Na minut i po pre kraja prve četvrtine, Filipović se ispravio sa pet metara i smanjio na 4:3, a onda se Srbija dobro i odbranila, Ćuk je bio neprobojan. Po još jedan pogodak postigle su obe ekipe do kraja prve četvrtine, tokom koje je viđeno čak devet golova.

21.00 - Meč je počeo! Na kraju svake četvrtine ćemo vam napisati šta se dešava u bazenu.

20.51 - Počela je kiša. To je velika šteta, s obzirom na to da su tribine bile počele polako da se pune. Sada će sigurno veliki broj ljudi napustiti svoja mesta i skloniti se pod zaklon.

20.45 - Ovako trenutno izgledaju tribine Taša:

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

20.30 - Sve na bazenu Tašmajdan je spremno za novi vaterpolo spektakl.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.