HAOS NA EP SE NASTAVLJA: Ovo će biti nezapamćeni skandal! Slovenci napuštaju prvenstvo?! EHF izbacuje Vujovića?! (VIDEO)
Veselin Vujović bi mogao da bude oteran sa takmičenja, Foto: Beta

Incident za incidentom

HAOS NA EP SE NASTAVLJA: Ovo će biti nezapamćeni skandal! Slovenci napuštaju prvenstvo?! EHF izbacuje Vujovića?! (VIDEO)

Čeka se odluka o žalbi a potom i sastanak sa prvim čovekom slovenačkog rukometa posle čega će se znati da li će selekcija "zmajčeka" uopšte igrati u poslednjem kolu

Objavljeno: 12:48h

Bura posle događaja u finišu utakmice Evropskog prvenstva za rukometaše između Nemačke i Slovenije, u kojoj su odlukom sudija na kraju meča "zmajčeki" ostali bez trijumfa, se ne stišava nimalo.

Selektor Veselin Vujović je i na samom terenu žestoko protestovao što je predstavljalo svojevrstan skandal, a potom i žestoko opleo na konferenciji za medije i po sudija i po čelnicima EHF-a.

Međutim, sada bi mogao da se dogodi još veći skandal, jer RUkometni savez Slovenije razmatra da se povuče iz takmičenja, odnosno da napusti šampionat, kolo pre kraja grupne faze.

To je medijima u Zagrebu saopštio generalni sekretar Saveza, Goran Cvijević, a konačna odluka će biti doneta posle sastanka sa prvim čovekom slovenačkog rukometa.

Rukometna reprezentacija Slovenije možda napusti prvenstvo
Rukometna reprezentacija Slovenije možda napusti prvenstvofoto: Fonetap

- Ono što se događa ove godine je prešlo sve granice zdravog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku s takmičenja, iako smo s druge strane svesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sledeće generacije. Potrebno je napraviti rez, do sada smo uvek tiho i bez komentara pokušavali da rešimo stvari, ali ovaj je put otišlo prevazišlo sve granice - poručio je Cvijević.

Rukometni savez Slovenije je odmah posle meča uložio žalbu na sudijsku odluku koja im je oduzela pobedu.

Veselin Vujović je sam hteo da brani sedmerac
Veselin Vujović je sam hteo da brani sedmeracfoto: Profimedia

- RZS je odmah podneo žalbu posle utakmice zbog sudijskih odluka. U skladu s pravilima po kojima se krše dve tačke. Kaznili su pogrešnog igrača, Vlahu Bagotinšeka, koji je dobio crveni karton. Igrač bi se u toj situaciju trebalo kazniti s dva minuta isključenja i time bi se cela akcija ponovila. EHF bi se trebao oglasiti o našoj žalbi do 12 sati, a nakon toga imamo do 20 sati vremena za novu žalbu - poručio je Uroš Mohorič, tim menadžer reprezentacije Slovenije.

Ono što bi svakako moglo da ubrza odluku Slovenaca da napuste takmičenje, jeste i najava iz Evropske rukometne organizacije da se žestoko kazni Veselin Vujović zbog neprikladnog ponašanja i izjava na konferenciji, tako što će njega izbaciti sa takmičenja i zabraniti mu da vodi reprezentaciju.

Podsećamo da je Slovenija na meču nekoliko sekundi pre kraja postigla gol za 25:24, ali je ostalo još vremena u kome su Nemci pokušali da izvedu brz centar i dođu do gola, ali u tome ih je omeo Blagotinšek koji je udario u krugu centra rampu nemačkom igraču, što je prema pravilima rukometa najstrože zabranjeno i zato je kažnjen crvenim kartonom, a sudije su posle 10 minuta gledanja ponovljenog snimka odlučile da dodele sedmerac za Nemce kojim su evropski prvaci stigli do izjednačenja.

BONUS VIDEO: Intervju Ostoja Mijailović

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.