POSLEDNJE REČI MIHAELA ŠUMAHERA PRED TRAGEDIJU: Kao da je očekivao, ovo ledi KRV U ŽILAMA!
Mihael Šumaher, Foto: Profimedia

TUGA

POSLEDNJE REČI MIHAELA ŠUMAHERA PRED TRAGEDIJU: Kao da je očekivao, ovo ledi KRV U ŽILAMA!

Svet je pre 10 godina zaprepastila vest o katastrofalnoj nesreći Mihaela Šumahera na skijanju u francuskim Alpima

Objavljeno:

Životna priča slavnog vozača predstavlja inspirativan put obeležen hrabrošću, izuzetnim talentom i velikim uspesima. Legendarni Mihael Šumaher osvojio je rekordnih sedam šampionskih titula.

Iako je karijeru završio bez većih povreda, neobična nesreća 2013. godine zavila je njegovu porodicu u crno. Malo je zvaničnih informacija o ozbiljnosti povreda mozga i procesu oporavka koje je prošao. Njegova supruga Korina i članovi porodice čuvali su privatnost u teškim trenucima, štiteći intimu svog voljenog supruga i oca.

Međutim, u dokumentarcu "Šumaher" Korina je progovorila o nesreći koja je promenila njegovu sudbinu.

Korina i Mihael Šumaher
Korina i Mihael Šumaherfoto: EPA/J.L.Cereijido, EPA/Sacha Steinbach

"Svi osećamo nedostatak Mihaela, ali on je i dalje prisutan među nama, na drugačiji način", otkrila je.

"Svaki dan nam pokazuje svoju neizmernu snagu. Živimo zajedno, prolazimo kroz terapiju zajedno, sve što činimo je usmereno na Mihaelovo bolje stanje i njegovu negu. Želimo da oseti našu porodičnu vezu i ljubav. Bez obzira na sve, daću sve od sebe. Pokušavamo nastaviti kao porodica, u skladu s onim što je Mihael voleo i živeo. Nastavljamo dalje sa svojim životima", dodala je.

Poslednje reči Mihaela Šumahera

U dokumentarnom filmu koji otkriva nepoznate strane ovog šampiona, Korina je podelila zloslutne poslednje reči koje je Mihael izgovorio pre nesreće.

"Baš pre nego što se to dogodilo u Meribelu, rekao mi je: "Sneg mi je nekako nesiguran. Nemam dovoljno adrenalina. Mogli bismo odleteti do Dubaija i tamo skočiti padobranom'', rekla je Korina.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaherfoto: Profimedia

Njegova večna želja za uzbuđenjima i avanturama nikada nije prestala. Njegova hrabrost i veština vodili su ga kroz svaku trku, a njegove sposobnosti su prepoznate širom sveta. Korina se priseća da je uvek verovala da će njen suprug biti siguran, zahvaljujući osećaju da ima anđele čuvare na svojoj strani.

"Uvek smo sigurno prolazili kroz njegove trke. Zato sam bila uverena da su anđeli čuvari oko njega. Nisam ni razmišljala o mogućnosti da mu se nešto loše dogodi. Nikad nisam krivila Boga za to što se dogodilo. Ta nesreća je bila samo loša sreća, najgora nesreća koja vam se može dogoditi", otkrila je Korina.

Zauvek će ostati u vegetativnom stanju

Zdravstveno stanje Mihaela Šumahera je pitanje koje i danas puni medijske naslove. U dokumentarnom filmu, doktor je rekao da je bivši vozač Formule 1 u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne reaguje. Ovo je izazvalo veliku reakciju širom svieta, a i brojne obožavatelje rastužila je vest o teškom zdravstvenom stanju.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaherfoto: Profimedia

Njegova životna priča je podsetnik da čak i oni koji izgledaju nepobedivo mogu doživeti teške trenutke.

Legendarni Šumaher dobio je dvoje dece, sina Mika i ćerku Ginu-Mariju, sa suprugom Korinom.

Bonus video:

05:30

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!

(Espreso/sportlife.story.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.