DEVET GODINA SE KRIJE ISTINA O ŠUMAHERU: Svi krive Korinu - kako je šampion postao FIKTIVNI LIK IZ NJENE PRIČE
Mihael Šumaher, Foto: EPA/Diego Azubel

priča od koje podilazi jeza

DEVET GODINA SE KRIJE ISTINA O ŠUMAHERU: Svi krive Korinu - kako je šampion postao FIKTIVNI LIK IZ NJENE PRIČE

Dokumentarni film bi trebalo da da bar neke odgovore

Objavljeno:

Legendarni šampion Formule 1 Mihael Šumaher je na današnji dan doživeo nesreću na skijanju koja ga je prikovala za krevet.

Sedmostruki prvak je doživeo tešku povredu glave prilikom nesreće na skijanju, u francuskim Alpima 2013. godine.

Od tada se praktično nagađa u kakvom je stanju legendarni vozač, s obzirom na to da nema zvaničnih medicinskih izveštaja, a porodica tokom svih ovih godina pokušava da sačuva privatnost.

Korina Šumaher
Korina Šumaherfoto: Profimedia

Legendarni vozač bio je u indukovanoj komi šest meseci, nakon čega je prebačen na kućno lečenje.

Nešto više smo saznali posle dokumentarca u kome su govorili članove njegove porodice, a supruga Korina je često bila na udaru javnosti zbog prikrivanja informacija.

Film otkriva niz detalja o Šumaherovom životu posle nesreće.

- Mi smo zajedno, živimo zajedno, borimo se za njegov oporavak, sprovodimo terapije kako bi mu bilo što bolje. On je tu, samo na neki drugi način. Nedostaje mi, nedostaje svima nama, ali se trudimo da kao porodica u svakom trenutku budemo povezani - rekla je Korina.

Njegov sin Mik pričao je o posebnoj vezi sa ocem.

1 / 5 Foto: EPA/J.L.Cereijido, EPA/Sacha Steinbach

- Bili smo bliski uvek, pričamo istim jezikom, jezikom motosporta. Tata i ja se razumemo veoma dobro, samo sada na jedan sasvim drugačini način.

Poznato je da je Šumaher bio adrenalinski zavisnik i da je, naročito posle završetka karijere, voleo da upražnjava ekstremne sportove. Tog kobnog dana, pre nego što se odlučio za skijanje u Meribelu, Šumi je rekao suprugi Korini:

- Sneg baš nije idealan za skijanje, možda bismo mogli da odemo u Dubai na skajdajving.

Kako se nesreća tačno odigrala...

- Istragom je ustanovljeno da su Šumaher i njegov sin vozili skije izvan obeleženog dela staze. I pored toga, posledice ne bi bile toliko ozbiljne da je tog dana, kao što je to bio slučaj prethodnog, padao sneg. Umesto toga, sneg je prekrio kamen tek toliko da se on ne vidi, bio je to tanak, ali nedovoljan sloj. Šumaher nije video kamen od snega i nije mogao da pređe preko njega, već je udario. Sve ovo je neverovatan splet okolnosti, ali kažem, sreća je da smo uopšte stigli do njega helikopterom i prevezemo ga u bolnicu koja mu je spasila život.

Jedan od retkih ljudi kojima je dozvoljeno da posećuju Šumahera je Žan Tod njegov veliki prijatelj.

Mihael Šumaher
Mihael Šumaherfoto: EPA/Valdrin Xhemaj

- Meni Mihael ne nedostaje, ja ga stalno viđam. Istina je da gledamo zajedno trke. Međutim, nedostaju mi stvari koje smo nekada radili zajedno - rekao je Tod koji je često govorio za medije tokom godina, ali je poštovao želju porodice da ne otkriva previše.

Oporavak očigledno nije tekao onako kkao su očekivali. Nije poznato da li Šumaher može da govori, da se pomera ili se i dalje nalazi u takozvanom vegetativnom stanju.

Ono što se pretpostavlja je da je svestan, a porodica se i dalje nada čudu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.