KORINA, ODERI IH: Šumaherova porodica tuži tabloid zbog objavljivanja SRAMNOG "INTERVJUA" sa Mihaelom!
Korina Šumaher, Foto: AP

ništa im nije sveto

KORINA, ODERI IH: Šumaherova porodica tuži tabloid zbog objavljivanja SRAMNOG "INTERVJUA" sa Mihaelom!

Odgovori su bili takvi da legendarni vozač "kaže" da može da stoji na nogama uz pomoć najbližih, te da bez njihove podrške ne bi preživeo prethodne godine

Objavljeno: 10:52h

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1, Mihaela Šumahera, planira tužbu protiv nemačkog magazina koji je objavio lažni intervju u kome je odgovore, umesto legendarnog vozača, davala veštačka inteligencija (ChatGPT).

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj i pretrpeo je teške povrede glave, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena se od nesreće nijednom nije pojavio u javnosti.

Magazin "Die Aktuelle" je u poslednjem izdanju na naslovnoj strani objavio fotografiju nasmejanog Šumija uz naslov "Mihael Šumaher, prvi intervju".

Ispod naslova piše da je "zvučalo obmanjujuće stvarno", a u članku se tek na samom kraju navodi da je citate proizvela veštačka inteligencija.

Odgovori su bili takvi da legendarni vozač "kaže" da može da stoji na nogama uz pomoć najbližih, te da bez njihove podrške ne bi preživeo prethodne godine.

Porodica je potvrdila agenciji Rojters da planira tužbu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

1 / 6 Foto: EPA/Sacha Steinbach

Ona je tada rekla da žive zajedno u kući i da je Šumaher na terapijama, kao i da svi moraju da poštuju privatnost porodice.

- Radimo sve što možemo, da se on oseća udobno, da oseća našu porodicu, našu vezu. Pokušavamo da nastavimo dalje kao porodica, onako kako je Mihael voleo i voli i dalje. Privatnost je privatnost. Važno mi je da on može da uživa tu privatnost. Mihael je uvek štitio nas, a sada mi štitimo njega - navela je ona.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.