PUTINOV NAJŽEŠĆI KRITIČAR PREDVIĐA: Rusija će se DRASTIČNO smanjiti u narednih 5 godina! Sledi pad carstva...
Gari Kasparov, Foto: EPA/Mario Cruz

upozorava

PUTINOV NAJŽEŠĆI KRITIČAR PREDVIĐA: Rusija će se DRASTIČNO smanjiti u narednih 5 godina! Sledi pad carstva...

Od početka rata u Ukrajini, Kasparov je u svojim javnim istupima žestoko kritikovao i Novaka Đokovića

Objavljeno: 10:41h

Čuveni ruski šahovski velemajstor, Gari Kasparov, odavno je u politici, a ističe se kao jedan od najžešćih kritičara Vladimira Putina.

Kasparov je predsednika Rusije svojevremeno čak uporedio sa Adolfom Hitlerom, a sada je predvideo da će njegova zemlja doživeti krah u ratu sa Ukrajinom i da će izgubiti značajan deo teritorija.

- Prilično sam siguran da će se u narednih pet godina Rusija drastično smanjiti - rekao je Kasparov pa naglasio da je Rusija počinila genocid u Ukrajini i da će "konsekvence zbog toga trpeti decenijama", odnosno da će republike poput Tatarstana, Baškortostana i Čečenije želeti da se odvoje.

- To je proces koji je zaustavljen 1991. godine padom Sovjetskog Saveza, ali mislim da sada sledi pad Ruskog carstva. Prestaće da postoji - uveren je šahista jevrejskog porekla.

Kasparov je čak pozvao NATO da se konkretno uključi u sukob i zaustavi Putina koga već godinama označava kao najvećeg neprijatelja prosperitetu svoje domovine Rusije u kojoj je persona non grata zbog javnog otpora režimu ruskog predsednika.

Od početka rata u Ukrajini, Kasparov je u svojim javnim istupima žestoko kritikovao i Novaka Đokovića.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.