MLADA VILAGOŠ PRESREĆNA POSLE ISTORIJSKOG USPEHA: Osetila sam da mogu, ako pogodim koplje, ako dodam snagu!
Adriana Vilagoš, Foto: Atletski savez Srbije

PAMETNO

MLADA VILAGOŠ PRESREĆNA POSLE ISTORIJSKOG USPEHA: Osetila sam da mogu, ako pogodim koplje, ako dodam snagu!

Želim da zahvalim mojoj mami, odnosno mom treneru, Srpskom atletskom savezu, Ministarstvu omladine i sporta

Objavljeno:

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš (18) ispisala je stranice istorije srpske atletike, pošto je kao najmlađa takmičarka uspela da se domogne srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Minhenu.

Adriana je do ovog rezultata došla u poprilično dramatičnoj poslednjoj seriji, kada je hicem uspela da prebaci Barbaru Špotakovu, te tako da se domogne srebrne medalje. Nije mlada Adriana još svesna šta je učinila, što je pokazala i njena prva izjava nakon osvojene medalje.

- Šta mogu da kažem, nisam ni očekivala ovako nešto... Kako je počelo takmičenje, bacila sam samo 50 metara i bila sam prenervozna, nisam ni znala gde stojim. Jako sam loše bacila i u drugoj seriji, pa sam mislila da ću ispasti posle tri serije, onda sam pričala sa mamom (trenerom) i ona me je podigla i ušla sam među osam - započela je Adriana sve u jednom dahu, te je ubrzo i nastavila.

- Osetila sam da mogu, ako pogodim koplje, ako dodam snagu onda ću uspeti i prebaciti preko 60 metara. Ali posle dve serije, bacila sam onako, nisam pogodila ništa i ta peta serija je bila 60 i nešto, pobedila sam Barbaru Špotakovu samo 'na momenat'. Ipak, mislila sam da će ona iskustvo prebaciti mene u poslednjoj seriji. Nisam mislila da ću psihički izdržati da bacim dobro u poslednjoj seriji, jako sam srećna i ne mogu još da shvatim šta se desilo. Želim da zahvalim mojoj mami, odnosno mom treneru, Srpskom atletskom savezu, Ministarstvu omladine i sporta, olimpijskom komitetu, kao i mom sponzoru "Komtrejdu" - zaključila je presrećna Adriana.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.