JEDNA OD NAJVEĆIH ŠAMPIONKI UCENJIVANA OD VELIKOG SPONZORA! Kada su saznali da je trudna, usledio je BEDAN potez
Alison Feliks, Foto: Profimedia

USLEDIO JE REVOLT LEGENDARNE AMERIKANKE

JEDNA OD NAJVEĆIH ŠAMPIONKI UCENJIVANA OD VELIKOG SPONZORA! Kada su saznali da je trudna, usledio je BEDAN potez

Trudnoća se iskomplikovala, beba je provela mesec dana na intenzivnoj nezi, ali se slavna sprinterka vratila "jača nego ikada"

Objavljeno: 10:41h

Jedna od najuspešnijih američkih atletičarki Alison Feliks je na svojoj koži osetila što znači biti žena u svetu sporta.

Uprkos tome što je olimpijska (pojedinačno 2012, štafeta u 6 navrata), trostruka svetska i jedanaestostruka nacionalna šampionka susrela se sa velikim poteškoćama tokom trofejne karijere.

Prooblem je nastao kada je zatrudnela i izgubila podršku sponzora. Naime, jedan od najvećih sportskih brendova joj je smanjio sponzorski ugovor za čak 70 odsto.

Usred svega toga, bila je prinuđena na hitan carski rez u sedmom mesecu trudnoće, a njena beba je morala da živi više od mesec dana u intenzivnoj nezi.

Alison Feliks
Alison Feliksfoto: Profimedia

Međutim, šampionski mentalitet i ljubav prema sportu su joj pomogli da istraje i vrati se na stazu.

Samo dve godine kasnije kvalifikovala se za svoju petu Olimpijadu dok je njena ćerka gledala.

Feliks je odustala od "velikog sponzorstva" i stvorila sopstveni brend patika za trčanje, uz motivacionu poruku "Znam svoje mesto".

Sa sadašnjih 11 medalja, ovog leta je prestigla Karla Luisa za najviše atletskih medalja Amerikanca u istoriji!

- Iskoristila sam svoju popularnost i napravila ovu kompaniju za sve poput mene. Tako da nikada ne moraš da treniraš u 4:30 ujutru dok si u 5. mesecu trudnoće da sakriješ trudnoću od svog sponzora - rekla je Feliks jednom prilikom.

Inače, slavna sprinterka se penzionisala i uživa u porodičnom životu, kao i biznisu koji joj donosi mnogo zadovoljstva upravo zbog načina na koji ne nastao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.