POKORILA SVET PA ODMAH DALA IZJAVU ZA ESPRESO: Za ZLATO svi znamo, RETKO KO JE ZNAO ZA detalje koje je otkrila!
Adriana VIlagoš, Foto: Org.rs

bacanje koplja

POKORILA SVET PA ODMAH DALA IZJAVU ZA ESPRESO: Za ZLATO svi znamo, RETKO KO JE ZNAO ZA detalje koje je otkrila!

Naša mlada atletska zvezda, 18-godišnja Adriana Vilagoš, zablistala je na Svetskom prvenstvu za juniore do 20 godina starosti koje se održava u Kaliju, u Kolumbiji.

Objavljeno: 07:55h

Ona je, kao branilac trona u bacanju koplja, opet osvojila zlato i to najboljim rezultatom otkako se juniorski šampionati održavaju.

Nakon što je i u kvalifikacijama bila najbolja (norma za finale je bila 54,5 metara, a ona je iz prvog pokušaja bacila koplje 58,87) i u finalu je pomela konkurenciju prvi hicem.

Naime, Adriana Vilagoš je u uvodnoj seriji bacila koplje 63,52 metara i tako ušla u istoriju kao vlasnica novog rekorda svetskih prvenstava.

Kako je izgledao taj njen hitac za zlatnu medalju, pogledajte i sami:

Adriani je malo falilo i za dostizanje svetskog rekorda u konkurenciji atletičarki do 20 godina, koji iznosi 63,86 i drži ga Julenmis Agilar iz Kube.

- Jako sam srećna što sam postala Svetska šampionka. I što sam odbranila titulu. Imala sam takmičenje sezone. Jako mi je bila dobra serija. Četiri puta sam bacila preko 60, dva puta sam bacila lični rekord, što je ujedno i rekord šamppionata. Prezadovoljna sam - rekla je za Espreso Adriana Vilagoš.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.