ZLATO I SLAVA NISU POMOGLI! Zbog svirepog ubistva mora na robiju! (FOTO)
Najdangin Tuvšinbajar, Foto: Profimedia

nekad je bio heroj nacije!

ZLATO I SLAVA NISU POMOGLI! Zbog svirepog ubistva mora na robiju! (FOTO)

Nekadašnji džudista Najdangin Tuvšinbajar, a kasnije i predsednik Olimpijskog saveza Mongolije, uhapšen je u aprilu 2021. godine

Objavljeno: 19:07h

Nekadašnji mongolski džudista Najdangin Tuvšinbajar osuđen je zbog ubistva na 16 godina zatvora u domovini, prenose svetski mediji. Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine proglašen je krivim za brutalno ubistvo svog prijatelja iz detinjstva.

Nekadašnji džudista, a kasnije i predsednik Olimpijskog saveza Mongolije, uhapšen je u aprilu 2021. godine posle napada na svog prijatelja Erdenebilega Enhbata. Najdangin Tuvšinbajar je u trenutku napada bio pod uticajem alkohola, teškim predmetom je više puta udario prijatelja u glavu, a tom prilikom je osuđen na 20 dana zatvora.

U decembru iste godine nesrećni Enhbat je preminuo od povrede mozga, koja je bila posledica „okršaja“ sa Tuvšinbajarom.

Tuvšinbajar (38) je u Pekingu 2008. postao prvi Mongol koji se dokopao olimpijskog zlata kada je u finalu olimpijskog turnira u kategoriji do 100 kilograma savladao Ashata Žitkejeva iz Kazahstana.

Četiri godine kasnije u Londonu je osvojio srebro i ponovo se upisao u istoriju sporta svoje države – bio je prvi sportista sa dve olimpijske medalje. Bio je velika zvezda u Mogoliji i učestvovao je u brojnim televizijskim emisijama i reklamama, a ističe se i njegova podrška predsedničkom kandidatu Haltmaginu Batulgi, nekadašnjem rvaču, u drugom krugu izbora. Rojters navodi da je Tuvšinbajarova podrška na izborima 2017. bila možda i ključna za pobedu Batulge, nekadašnjeg sambiste.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.