AKTIVAN I VAN TRKA! Hamilton postao jedan od vlasnika NFL tima! (FOTO)
Luis Hamilton, Foto: EPA/Zsolt Czegledi

biće vredan član!

AKTIVAN I VAN TRKA! Hamilton postao jedan od vlasnika NFL tima! (FOTO)

Denver Bronkos je pre više meseci otkupio američki biznismen Rob Volton

Objavljeno:

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton nastavlja sa aktivnostima van trkačke karijere – američki mediji preneli su da je 37-godišnji Britanac član vlasničkog tima NFL ekipe Denver Bronkos.

Ovu franšizu je pre više meseci otkupio američki biznismen Rob Volton, naslednik „imperije“ Volmart, a vrednost je bila vrtoglavih 4,65 milijardi dolara.

- Oduševljeni smo što će Ser Luis Hamilton, višestruki šampion F1, biti deo naše vlasničke grupe - rekao je Rob Volton i dodao:

Luis Hamilton
foto: Profimedia

- On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobednički, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vredna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa - dodao je imućni američki poslovni čovek.

Bronkosi su prodati u junu, a tom transakcijom je oboren rekord u vrednosti kupovine nekog sportskog tima u SAD – NBA ekipa Bruklin Netsa prodata je 2019. godine za 3,2 milijardi dolara. Rob Volton ima 77 godina, a lanac maloprodajnih objekata „Volmart“ osnovao je njegov otac Sem, koji je preminuo 1992. godine.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.