PRIZNANJE ZA JOVANU STEVANOVIĆ! Povratak u reprezentaciju pamtiće i po prestižnoj nagradi! (FOTO)
Jovana Stevanović, Foto: Profimedia

bravo!

PRIZNANJE ZA JOVANU STEVANOVIĆ! Povratak u reprezentaciju pamtiće i po prestižnoj nagradi! (FOTO)

Bila je tokom cele Lige nacija veoma bitan šraf u timu Danijelea Santarelija

Objavljeno: 20:10h

Vratila se ove godine Jovana Stevanović u reprezentaciju Srbije i već na prvom koraku je potvrdila vrhunsku klasu. Bila je tokom cele Lige nacija veoma bitan šraf u timu Danijelea Santarelija, a na izuzetno visokom nivou je odigrala Fajnal ejt. Odbojkašice su prvi put došle do medalje u ovom takmičenju - bronzane, a naš srednji bloker je u idealnoj postavi.

Za najbolje na toj poziciji izabrane su Jovana Stevanović (Srbija) i Ana Karol (Brazil). Primači servisa koji su najviše pokazali su Gabi Gimaraeš (Brazil) i Katarina Boseti (Italija). Najbolji libero je Monika De Đenaro (Italija), a dizač Alesija Oro (Italija).

Sasvim očekivano na poziciji korektora u idealnoj postavi je Paola Egonu, koja je ujedno i MVP Lige nacija za 2022. godinu. Bila je nadmoćna od drugog vikenda kada se priključila reprezentaciji, pa sve dok danas nije poslednja lopta pala na teren.

Podsetimo, Italijanke su osvojile zlatnu medalju posle maksimalne pobede u finalu protiv Brazila - 3:0. Karioke ponovo nisu uspele da dođu do najsjajnijeg odličja, pa moraju da se pomire sa trećim srebrom u Ligi nacija. Bronzu su osvojile naše odbojkašice, posle trijumfa protiv domaćina Turske - 3:0.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.