SRBIJA OSVOJILA TREĆE MESTO NA EVROPSKOM!
Rukometaši Srbije slavili su bronzanu medalju, Foto: Rukometni savez SRBIJE

medalja nakon 20 godina!

SRBIJA OSVOJILA TREĆE MESTO NA EVROPSKOM!

U finalu EP će igrati selekcije Portugalije i Španije.

Objavljeno: 07:26h

Muška juniorska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Oni su u meču za treće mesto u Portugaliji pobedili Švedsku 30:26 (17:12) i na taj način stigli do prve medalje za našu reprezentaciju nakon 20 godina čekanja kada je ova starosna grupa u pitanju.

OTIŠAO U GRČKU: Partizan ostao bez kapitena!

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Miloš Kos sa osam golova, dok su Mateja Dodić i Luka Rogan postigli po pet. Golman Marko Mrdović je imao devet odbrana.

Švedska je povela 1:0, a onda su naši rukometaši preuzeli inicijativu. Prednost Srbije je rasla iz minuta u minut, a tri puta je iznosila po osam golova (13:5, 14:4 i 15:7). Mladi rukometaši Srbije su prvih 30 minuta rešili u svoju korist rezultatom 17:12.

ZVEZDA DOVELA SINA LEGENDARNOG GOLMANA: Crveno-beli pojačali konkurenciju među stativama!

Švedska je u 35. minuta prišla našem timu na minus dva (18:16). Srpski rukometaši su u 41. minutu vratili prednost od četiri gola (22:18). Srbija je potom održavaka prednost, a na golu je briljirao Marko Mrdović. U 51. minutu bilo je 27:22 za naš tim. Naša selekcija je do kraja meča održala visoko vođstvo i zasluženo je osvojila bronzanu medalju.

U finalu EP će igrati selekcije Portugalije i Španije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.