Mlađa sestra Olge Danilović igra za Srbiju i rastura!
Sonja Danilović, Foto: instagram/sonja.danilovic

danilovići

Mlađa sestra Olge Danilović igra za Srbiju i rastura!

Nositi prezime Danilović na dresu velika je obaveza, ali i velika privilegija. Sonja je izabrala odbojku i već beleži sjajne partije.

Objavljeno:

Sonja Danilović je prošle nedelje osvojila zlato na Balkanskom prvenstvu sa kadetskom reprezentacijom Srbije u Vranju i tako još jednom potvrdila talenat zbog kog joj se predviđa uspešna karijera

Sonja je krenula koracima oca Predraga, jer je izabrala timski sport, doduše ne i košarku kao tata. Najmlađi sin srpske legende Vuk izabrao je košarku, a starija ćerka Olga se uspešno bavi tenisom (u nedelju je očekuje finale WTA turnira u Lozani), dok je Sonja odlučila da je njen poziv odbojka.

Objasnila je i koliko joj znači prezime koje nosi na dresu.

Ne osećam da sam dužna da uradim nešto u sportu samo jer mi je prezime takvo kakvo je. Treba zbog sebe da uspem, a ne zbog njih. Što sam starija bolje se nosim sa tim. Stvarno uz moju porodicu osećam da te priče okolo, bilo pozitivne ili negativne, ne treba da me opterećuju.

Ponosna sam do neba što se prezivam Danilović i nikad ne bih menjala to, bar ne dok se ne udam. Kad je sportski život u pitanju nikada nisam krila ko sam, ali ovako van sporta mi nekad padne na pamet da li bi se ljudi drugačije ponašali da ne znaju čija sam ćerka", rekla je Sonja za "Mozzartsport".

Ponikla je u Partizanu, a u seniorskim vodama je najpre zaigrala za TENT iz Obrenovca i od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom. Predstavlja budućnost naše zemlje na poziciji primača servisa.

Tokom leta 2020. godine je dobila i poziv Zorana Terzića, tadašnjeg selektora odbojkašica, da se pridruži seniorskoj ekipi. Već sa 14 godina (rođena 2006. godine) dobila je priliku da trenira i igra sa devojkama koje su svetske i evropske šampionke.

Predrag i Svetlana Danilović joj pružaju veliku podršku, pa su bili i na meču Tent - Monca koji je odigran u Obrenovcu.

Istakla je da je probala da trenira košarku, ali joj se odbojka više dopala. Dok sestra Olga blista na turniru u Švajcarskoj, Sonja je otputovala na Evropsko prvenstvo u Češkoj sa našom selekcijom. U subotu je naša selekcija igrala prvi meč na prvenstvu protiv Nemačke, a u sledećih pet dana ih očekuju dueli sa Hrvatskom, Bugarskom, Češkom i Holandijom.

Sledeće sezone će nositi dres Jedinstva iz Stare Pazove, a već je odradila nekoliko treninga sa ovim timom.

Espreso/NovaS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.