LAVINA ODNELA ŠAMPIONA: Čeka se još samo Jokić!
Hokejaši Kolorada sa Stenli kupom, Foto: Profimedia

započeli vladavinu?

LAVINA ODNELA ŠAMPIONA: Čeka se još samo Jokić!

Na ovaj način, vlasniku Kolorado Avalanša stigla je još jedna od četiri najveće titule američkog sporta, s obzirom da su u januaru Los Anđeles Rems osvojili NFL, odnosno Superbol

Objavljeno:

Kolorado Avalanš su pobedili 2:1 u gostima Tampa Bej Lajtning u šestoj utakmici velikog NHL finala i tako po treći put u istoriji osvojili prestižni Stenli kup, prvi put posle 2001.

Dvostruki uzastopni prvaci nisu uspeli da izbore sedmu utakmicu iako su poveli preko Stamkosa. Preokrenuli su gosti u drugoj trećini golovima MekKinona i Lehotnena pa uspešno sačuvali tu prednost do samog kraja.

Na ovaj način, vlasniku "Lavina", porodici Krenke, stigla je još jedna od četiri najveće titule američkog sporta (NFL, NBA, NHL, MLB - imaju franšize u tri), s obzirom da su u januaru Los Anđeles Rems osvojili NFL, odnosno Superbol.

Sten i En Volton Krenke su vlasnici još jedne franšize iz Kolorada - Denver Nagetsa sa kojima očekuju da osvoje i NBA ligu, a najviše nadu polažu u dvostrukog uzastopnog MVP-ja, Nikolu Jokića.

Pored toga, Krenke porodica drži i fudbalski klub Kolorado Repids i lakros klub Kolorado Mamuts, dok su u Evropi najpoznatiji kao vlasnici muškog i ženskog FK Arsenal.

Inače, Stenli kup je deveti najveći pehar u svetu sporta, a o top 10 smo pisali ranije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.