SPEKTAKULARAN 56. SUPERBOL: Kap je heroj Remsa i gazde Denvera, Bengalsi će još sanjati titulu! (FOTO)
Foto: Profimedia

nfl superbol LvI

SPEKTAKULARAN 56. SUPERBOL: Kap je heroj Remsa i gazde Denvera, Bengalsi će još sanjati titulu! (FOTO)

Sinsinati je poražen i u svom trećem Superbolu

Objavljeno: 07:20h

Sjedinjene Američke Države imaju novog NFL šampiona - Los Anđeles Remse, koji su drugi put u istoriji podigli pehar 'Vins Lombardi' trijumfom u spektakularnom finalu Superbola protiv Sinsinati Bengalsa - 23:20!

Vodili su "Tigrovi" 20:13 u jednom trenutku, da bi Remsi na minut i po do kraja preko Kupera Kapa upisali tačdaun, a zatim i dodatni poen za vođstvo 23:20.

Sinsinati je imao poslednji napad da makar izvuče produžetak, ali je Eron Donald na 40 sekundi odigrao sjajnu odbranu nad kvoterbekom Bengalsa Berouom koji nije uspeo da izbaci dobar pas prilikom četvrtog pokušaja za jedan jard.

Remsi su prvi poveli posle tačdauna Bekama, da bi Bengalsi smanjili na 7:3 posle šuta za tri poena. Tim iz Los Anđelesa je vodio 13:10 na poluvremenu, ali je Berou bacio sjajnu loptu za Čejsa koji pas pretvara u tačdaun.

Trener Los Anđelesa Šon Mekvej, inače najmlađi trener u istoriji NFL lige sa 35 godina, promenio je taktiku i "naredio" svom timu da pasom krenu kao poene vredne trofeja i to im je uspelo kada je kvoterbek Metju Steford našao Kapa u finišu meča za konačnih 23:20.

1 / 5 Foto: EPA/ John G. Mabanglo

Superbol je umeo da donese i brojne skandale, top 10 smo opisali za vas uoči njegovog 56. izdanja, najveći se desio upravo tokom izvođenja zabavno-muzičkog performansa na poluvremenu.

Ovoga puta takav skandal je izostao, ali ne i odličan šou, a publiku je zabavljala ekipa repera/hip-hopera: Dr Dre, Eminem, Snup Dog, Fifti Sent, Kendrik Lamar i Meri Džej Blajdž.

Inače, za MVP-ja finala je proglašen upravo Kuper Kap koji je zabeležio taj poslednji tačdaun kojim su Remsi stigli do trofeja.

"Ovnovi" su tako posle poraza od Nju Inglend Petriotsa 2002. i 2019. uzeli svoj drugi trofej Vinsa Lombradija, i to na svom stadionu. Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da jedan tim bude domaćin Superbola na svom terenu i drugi put da je slavio.

LA Remsi su svoj jedini Superbol uzeli još davne 2000. godine (sezona 1999-2000), ali su tada igrali u Sent Luisu i slavili su protiv Tenesi Tajtansa. U Los Anđeles ih je vratio Sten Krenke, inače vlasnik i Denver Nagetsa za koje nastupa i Nikola Jokić, Kolorado Repidsa, Kolorado Avalanša i FK Arsenal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.