ŠOK! Dvostruki olimpijski šampion neće na SP bez ruske zastave!
Jevgenij Rilov, Foto: HOW HWEE YOUNG/EPA

podržava putina!

ŠOK! Dvostruki olimpijski šampion neće na SP bez ruske zastave!

Veliki šampion odlučio da bojkotuje Svetsko prvenstvo u plivanju gde je do sada s

Objavljeno: 14:30h

Rus Jevgenij Rilov, dvostruki olimpijski šampion u plivanju neće ovog leta braniti pet medalja na Svetskom prvenstvu osvojenim pre tri godine u Gvangdžuu, jer je odbio da putuje na planetarno takmičenje kao takmičar bez državnog statusa.

Svoju odluku saopštio je putem Instagrama.

- U znak podrške ruskim paraolimpijcima (koji su izbačeni sa nedavnih Igara) kao i svim ruskim sportistima koji su suspendovani sa međunarodnih takmičenja, odbijam da idem na Svetsko prvenstvo ovog leta. Smatram da gubitkom konkurencije nestaje razvoj sporta. Koliko god tužno zvučalo, sport ne može da napreduje bez dostojnih takmičara. Savezi bi trebalo da donesu zaključke u kom smeru žele da razvijaju sport i šta je Pjer de Kuberten želeo da vidi kada je pokrenuo organizaciju Olimpijskih igara, koje su trebale da ujedine ljude - napisao je Rilov koji je pre nekoliko dana ostao bez sponzorstva kompanije Spido.

Jevgenij Rilov
Jevgenij Rilovfoto: Patrick B. Kraemer/EPA

Renomirani proizvođač plivačke opreme je raskinuo ugovor s njim zbog učešća Rilova na mitingu u Moskvi i podrške Vladimiru Putinu.

Četvorostruki osvajač olimpijske medalje, uključujući i zlata na 100 i 200 metara leđno na Tokiju prošle godine, bio je jedan od osam ruskih sportista na mitingu koji je predsednik Rusije imao na stadionu Lužnjiki.

Olimpijski šampion se pojavio na bini malo pre nego što je Putin održao govor, noseći olimpijske medalje, zajedno sa skijašem Aleksandrom Bolšunovim, ritmičkim gimnastičarkama Arinom i Dinom Averinom, gimnastičarkom Viktorijom Listunovom, klizačicama Jevgenijom Tarasovom i Viktorijom Sinitsinom, klizačem Nikitom Katsalapovim i plivačem Vladimirom Morozovim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.