SPASAVALI ŽIVU GLAVU: Besni Ultrasi jurili igrače oko stadiona i gađali ih JAJIMA, policija ih sačuvala! (VIDEO)
Foto: EPA/Friedmann Vogel

srozali klub

SPASAVALI ŽIVU GLAVU: Besni Ultrasi jurili igrače oko stadiona i gađali ih JAJIMA, policija ih sačuvala! (VIDEO)

Slavni klub je posle 30 godina ispao u Cvajtu i nalazi se u ogromnim dugovima

Objavljeno:

FK Šalke 04 je juče definitivno ispao iz Bundeslige nakon što su fudbaleri ovog tima poraženi od Arminije u Bilefeldu (1:0).

Tako je četiri kola pre kraja prvenstva Šalke na užasan način okončao jednu od najtežih godina u klupskoj istoriji.

Tim je u velikim finansijskim problemima. To se odrazilo na igre fudbalera, pa ćemo velikana iz Gelszenkirhena naredne sezone gledati u Cvajti.

Navijači "Rudara" su besni, a sve su to ispoljili na fudbalerima koje su sinoć dočekali po povratku iz Bilefelda, pa napali autobus u kom su se nalazili.

- Igrači su gađani jajima i verbalno su ih napali. Policija je uspela spriječiti veće sukobe, a odmah nakon policijske reakcije, navijači su napustili područje oko stadiona. Individualci koji su ovo učinili prešli su sve granice. Prema njima će biti pokrenut postupak, a istraga policije se nastavlja. Klub nikad neće prihvatiti ovakve akcije protiv igrača i zaposlenih u klubu - saopšteno je iz Šalkea.

U međuvremenu se pojavio video na kom se vidi da je situacija bila mnogo ozbiljnija i da su navijači čak jurili igrače oko stadiona sa namerom da ih "kazne" za partije i rezultate na terenu.

Šalke je prethodno 1988. ispao iz Bundeslige, a 1990/1991. su se predvođeni Aleksandrom Borodjukom vratili u elitni rang u kom su ostali 30 godina.

Ipak, ova sezona je bila zaista katastrofalna. Ekipa iz Gelzenkirhena je igrala očajno i nije nikakvo čudo što su na kraju ispali iz lige.

Šalke je u dosadašnjem delu sezone osvojio samo 13 bodova uz učinak od dve pobede, sedam nerešenih rezultata i čak 21 poraza.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.