KAKO SU KRSTAJIĆ I RAKITIĆ ZBOG MILETA KITIĆA POPILI KAZNU?! Izdao ih je "jugović" za nekoliko stotina evra!
Foto: EPA/Rolf Vennenbernd

čuvena priča

KAKO SU KRSTAJIĆ I RAKITIĆ ZBOG MILETA KITIĆA POPILI KAZNU?! Izdao ih je "jugović" za nekoliko stotina evra!

I dalje se prepričava kako su tadašnji saigrači iz Šalkea prekršili klupsku disciplinu da bi otišli na nastup srpskog pevača

Objavljeno: 09:52h

Mladen Krstajić i Ivan Rakitić su veliki prijatelji još iz vremena kada su zajedno igrali u Šalkeu od 2007. do 2009. godine. Bivši srpski fudbaler je tada dočekao mladog Hrvata koji je pristigao iz Bazela i ponašao se prema njemu kao stariji brat.

Iz čuvenog njihovog prijateljstva, posebno iz vremena provedenog u Gelzenkirhenu ostala je upamćena i čuvena epizoda kada su prekršili karantin i otišli na nastup pevača Mileta Kitića u jednom klubu u Nemačkoj zbog čega su kažnjeni nakon što se njihova slika iz provoda pojavila u medijima.

Krstajić se u razgovoru za "Kurir" prisetio tih dana.

- Kad dođe vikend, svi idemo u izlazak, kao uostalom i cela Nemačka. Samo mi smo imali nesreću da su nas fotografisali. Bilo je to posle susreta sa Štutgartom, a u sredu smo trebali igrati u Ligi šampiona - rekao je pa nastavio:

- Odlučili smo otići u Duizburg. I dogodilo se tamo što se dogodilo, video sam oko dva ujutro da nas je neko slikao, da je uperio crvenu lampu prema nama. Rakitić mi kaže da umišljam. A dobro onda, rekao sam.

Igrači Šalkea šalju podršku Krstajiću i Rakitiću koji su na tribinama jer su otišli na koncert Mileta Kitića
Igrači Šalkea šalju podršku Krstajiću i Rakitiću koji su na tribinama jer su otišli na koncert Mileta Kitićafoto: Profimedia

Obojicu je klub kaznio i ostali su bez premija za Ligu šampiona i bez nastupa u tom meču u sredu.

- Kad sam sutradan bio kod kuće, zvoni mi telefon. Vidim, zove direktor. Odmah sam znao koliko je sati. "Gde si bio", pita me. Nas je slikao neko od "jugovića" i uzeo od "Bilda" nekoliko stotina evra. Kažnjeni smo, ostali smo na tribinama za utakmicu Lige šampiona.

Incident se dogodio u decembru 2007. godine, a onda je Mile Kitić zahvalio fudbalerima zbog velike reklame.

Rakitić danas igra za Sevillu, a Krstajić je trener TSC-a iz Bačke Topole, ali su i dalje ostali sjajni prijatelji i redovno se čuju i posećuju.

(Espreso / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.