10 stvari zbog kojih će Grobari poželeti da zaborave tužnu 2015. godinu! (VIDEO)

Godina za zaborav

10 stvari zbog kojih će Grobari poželeti da zaborave tužnu 2015. godinu! (VIDEO)

Izuzev titule u fudbalu koja je osvojena još u maju, navijači Partizana nisu imali mnogo razloga za radost u protekloj godini * Odlazak Vujoševića, užasne polusezone u fudbalu i košarci i još dosta negativnih stvari sigurno je ostavilo traga po simpatizer
Objavljeno: 22:07h

Teško je bilo biti navijač Partizana u 2015. godini. Turbulentni periodi kroz koji su prošle i fudbalska i košarkaška sekcija, česte promene trenera, dominacija Crvene zvezde u igri pod obručima, a kasnije i na travnatom tepihu donele su dosta tuge Grobarima u proteklih 365 dana. Malo je bilo svetlih tački, ali ipak uprkos svemu, navijači crno-belih ostali su uz svoj klub i u teškim trenucima. Evo kojih stvari će se pristalice kluba iz Humske sećati iz protekle godine, a većina uspomena je bolna. OSVOJENA 26. TITULA U FUDBALU Navijači Partizana rado će sećati prolećnog dela, makar kada je fudbal u pitanju. Crno-beli su stigli do 26. titule prvaka države i na taj način se ponovo izjednačili po broju titula sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom. Crno-beli su završili sezonu sa sedam bodova viška od crveno-belih i samo jednim porazom u šampionatu.

JEDNA OD NAJGORIH POLUSEZONA U ISTORIJI KLUBA
i da startuju ubedljivim pobedama u domaćem šampionatu. Ipak, nakon eliminacije od BATE Borisova, kao da je sve krenulo nizbrdo, naročito kada je srpska scena u pitanju.
Jedina svetla tačka tokom protekle jeseni jeste bio Kup Srbije u kome je Partizan uspeo da izbori plasman u četvrtfinale Kupa Srbije gde ga očekuje duel sa Radničkim iz Niša.
ODLAZAK UPRAVE FK PARTIZAN Ispadanje iz Lige Evrope bila je kap koja je prelila čašu kod navijača beogradskog kluba, koji su zatražili ostavke kompletnog Upravnog odbora na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem. Traženo – učinjeno. Bivši predsednik Partizana predsedava Radnom grupom u kojoj se još nalaze dosadašnji članovi Uprave - Milorad Vučelić, Milan Obućina, potpredsendik fudbalskog kluba u ostavci Vojislav Nedić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić.
Saša Pavlić Koky
PROSLAVA 70 GODINA Predstavi pod imenom „Dobro pamtim sve“, kojom je režiser Dragan Bjelogrlić prikazao najznačajnije trenutke crno-belih tokom 70 godina postojanja, prisustvovale su brojne legende kluba, kao i mnoga poznata imena iz svih sfera javnog života.
TRENERSKA VRTEŠKA NA KLUPI FUDBALSKOG KLUBA
Na njegovo mesto došao je Zoran Milinković, koji je sa klubom iz Humske osvojio titulu prvaka Srbije i plasirao se u Ligu Evrope. Ipak, loši rezultati u domaćem šampionatu bili su kobni po Milinkovića koji je smenjen sredinom oktobra.
Espreso
Drulović je produbio krah crno- belih u Superligi Srbije, a eliminacija iz evropskog takmičenja bila je dovoljna da i on napusti Humsku. Partizan će u prolećnom delu predvoditi nekadašnji trener Teleoptika i omladinske reprezentacije Srbije Ivan Tomić. BEZ TROFEJA U KOŠARCI POSLE 13 GODINA
Partizana Crno-beli su elimisani u polufinalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde.
3:1.
Ovoga puta, izabranici Dejana Radonjića pobedili su četu Duška Vujoševića rezultatom 3:0.
ODLAZAK PREDRAGA DANILOVIĆA I DOLAZAK NIKOLE PEKOVIĆA Na vanredna sednici Skupštine košarkaškog kluba Pekoviću je izglasano poverenje, a za podpredednika je izabran takođe još jedan bivši član kluba, Miroslav Berić.
VUJOŠEVIĆ NAPUSTIO KK PARTIZAN Duško Vujoševićem Ovakva odluka naišla je na ogromno neodobravanje od strane velike većine navijača Parnog valjka, koji i dan danas imaju neverovatno veliku želju da se Vujošević vrati u Partizan. Čak je i održan skup pod nazivom #ZaDuleta, na kome se okupilo nekoliko hiljada navijača crno-belih kako bi pružilo podršku čoveku koji im je doneo mnogo radosti.
VUJOŠEVIĆ NAPUSTIO SPORTSKO DRUŠTVO PARTIZAN Vujošević je na ovom mestu proveo četiri godine, ali se Upravni odbor odlučio da je vreme za promene i na ovom funkciji. BORBA KOŠARKAŠA ZA OPSTANAK U ABA LIGI Na čelu sa novim trenerom Petrom Božićem, crno-beli ove sezone nisu uspeli da ostvare nijednu pobedu na gostujućem terenu, a igra Partizana je zaista neprepoznatljiva. Iako je sastav selektiran na brzinu i nema preveliki kvalitet, utisak svih iskrenih ljubitelja crno-bele boje jeste da je tim morao da ostvari više pobeda i da se nalazi na boljem mestu na tabeli.
Saša Pavlić Koky
Kako često vole da kažu simpatizeri kluba iz Humske – „Navijač Partizana mora da vidi uspeh svog kluba ili da se nada njemu“, a sada je takva situacija da od toga nema ništa. To je jednom prilikom dobro rekao i Duško Vujošević - „Partizan mora da ima tim da se bori za trofeje ili tim koji će postati tim da se bori za trofeje“.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.