PORUKA "DELIJA" ITALIJANIMA ZBOG BRATSTVA S HRVATIMA: Evo zbog čega su okačili baner NAOPAČKE!
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

navijački rat

PORUKA "DELIJA" ITALIJANIMA ZBOG BRATSTVA S HRVATIMA: Evo zbog čega su okačili baner NAOPAČKE!

'Plen' ukraden od rivala navijača Rome zapaljen je uz pomoć baklji i slike su brzo obišle društvene mreže - navedeno je u tekstu "Gazete dela sport"

Objavljeno: 23:00h

Današnja utakmica Crvene zvezde i Čukaričkog (3:0) na stadionu "Rajko Mitić" zanimljivija je bila zbog dešavanja na tribinama gde je viđen nastavak priče započete pre dve nedelje.

Kao što smo već pisali, tada su navijači Zvezde u Rimu, uz pomoć kolega iz Napulja, napali pristalice Rome i otele im zastavu što je momentalno postalo jedna od glavnih fudbalskih tema u Italiji.

Ispostavilo se zatim da je u pitanju obeležje navijačke grupe "Fedayn Roma", poznate po brojnim incidentima i korišćenju noževa u obračunima.

Delije, Navijači Crvene zvezde
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Čak su i ultrasi Lacija ovo shvatili kao ozbiljnu uvredu prestonici Italije i ponudili su svoju pomoć najvećim rivalima, preteći "građanskim ratom" ako se obeležje pojavi na stadionu Napolija.

Umesto toga, pojavila se zastava srpskog šampiona, kao potvrda prijateljstva navijača Napolija i Zvezde.

"Delije" su danas na svom Severu simbolično naopačke razvile obeležja "Fedayn Rome", a onda ih zapalile balkljama.

Sve to uz transparent "Izabrali ste pogrešno društvo" i pevanje pesme "Za dobra stara vremena" - i jedno i drugo aluzija i poruka Rimljanima zbog njihovog bratstva sa navijačima Dinamo Zagreba.

Cela priča ne prestaje da zaokuplja pažnju medija na "Čizmi".

- Transparent navijačke grupe 'Fedajn' koji su ultrasi Crvene zvezde ukrali od navijača Rome ponovo se pojavio u Beogradu tokom utakmice. On je otet tokom okršaja početkom februara, posle meča Rome i Empolija, a tokom utakmice prvenstva Srbije, Zvezda - Čukarički, navijači domaćih su prvo istakli transparent okrenut naopačke, a potom su ga uništili, zapalivši ga na stadionu. Natpis koji se vidi na transparentu odnosi se na bratimljenje 'Fedajna' sa zagrebačkim Bed blu bojsima - objavio je italijanski list "Korijere delo sport".

1 / 9 Foto: Starsport©

- Posle tišine, plamen. Ekspedicija ultrasa Crvene zvezde napala je 4. februara jednu od istorijskih navijački grupa Rominog juga i sada je jasan rezultat tog napada. Danas popodne, srpski navijači istakli su zastave i istorijski transparent, uz jasnu poruku: "Izabrali ste pogrešne prijatelje". Posle nekoliko minuta, 'plen' ukraden od rivala navijača Rome zapaljen je uz pomoć baklji i slike su brzo obišle društvene mreže - navedeno je u tekstu "Gazete dela sport".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.