BRAVO, MAJSTORI! Džudisti doneli 3 medalje u jednom danu - ZLATO Marici, SREBRO Milici, BRONZA Strahinji!
Marica Perišić je osvojila najsjajnije odličje, Foto: Profimedia

mediteranske igre

BRAVO, MAJSTORI! Džudisti doneli 3 medalje u jednom danu - ZLATO Marici, SREBRO Milici, BRONZA Strahinji!

Naše džudoke su u finalu imale produžetke za "zlatni poen"

Objavljeno:

Džudisti Srbije osvojili su danas tri medalje na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Zlatnu medalju je osvojila Marica Perišić, srebrna je bila Milica Nikolić, dok je do bronze stigao Strahinja Bunčić.

Perišić je u prvom kolu u težinskoj kategoriji do 57 kiograma savladala Ofeli Veloci iz Francuske, da bi u polufinalu bila bolja od Hasret Bozkurt iz Turske. Oba meča Perišić je dobila iponom.

U finalu, naša džudistkinja sastala se sa Italijankom Đulijom Kađianom. U meču koji je ušao u produžetak i koji je trajao skoro punih 12 minuta, Marica Perišić je na kraju izvojevala zasluženu pobedu.

U kategoriji do 48 kilograma Milica Nikolić je u prvom kolu pobedila Rakuel Nunjes Brito iz Portugala, da bi u polufinalu bila bolja od Mireie Lapuerte Komas iz Španije.

U finalu, Nikolić je za protivnicu imala Francuskinju Melani Vieu. Borba je bila izjednačena, pa se pobednik rešavao u produžetku, u kom je Francuskinja slavila "zlatnim poenom".

Strahnija Bunčić je u kategoriji do 66 kilograma pobedom nad Francuzom Goberom izborio plasman u polufinale u kom je poražen od Italijana Matea Pirasa.

U meču za bronzanu medalju, Bunčić se sastao sa takmičarom iz Hrvatske Robertom Klačarom. Bunčić je bio koncentrisaniji i bolji protivnik u ovom meču, pa je pobedio i osvojio bronzanu medalju.

Danas je nastupala još jedna takmičarka u težinskoj kategoriji do 52kg. Nadežda Petrović je dobro započela današnje takmičenje pobedom nad Italijankom Frančeskom Điordom, ali je u četvrtfinalu izgubila od Marokanke Iraui.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.