MICIĆ VODIO EFES DO NOVE POBEDE U EVROLIGI: U kratkom vremenu je opet savladana ekipa Fenerbahčea!
Foto: Profimedia

evroliga

MICIĆ VODIO EFES DO NOVE POBEDE U EVROLIGI: U kratkom vremenu je opet savladana ekipa Fenerbahčea!

Valja istaći da ovaj meč uopšte nije nagoveštavao ovakvu dramu na kraju, budući da je Efes u 27. minutu vodio sa velikih 18 poena prednosti (57:39) i malo ko je tada mogao da oseti poptunu neizvesnost koja će uslediti u poslednjem intervalu

Objavljeno:

Srbin dirigovao igrom i novom pobedom Atamanovog tima koja je došla kroz dramu.

Veliki derbi Istanbula u okviru Evrolige pripaoje aktuelnom šampionu Anadolu Efesu rezultatom 84:79 uz još jednu MVP partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića. Najbolji igrač Efesa briljirao je sa 24 poena, ispalio je 10 trojki i pogodio tri, ali je zato bio perfektan unutar luka za tri poena - 7/7 za jedan i 4/4 za dva.

Micića je u stopu pratio Rodrig Boboa sa 20 poena, i to je dvojac koji je najjače gurao domaći tim ka novoj evroligaškoj pobedi i proboju u top 8 ekipa na tabeli.

Ali, veliko bravo od saigrača dobiće Šejn Larkin čija je trojka na 31 sekundu pre kraja zapravo bila najbitniji pogodak Efesa za pobedu, zbog same činjenice u kome je momentu stigla i kako je pogođena. Vrhunska preciznost Amerikanca na isteku napada, pri vođstvu Efesa 77:75.

Ko zna kako bi se meč završio da nije bilo ovog pogotka Efesovog šutera.

Valja istaći da ovaj meč uopšte nije nagoveštavao ovakvu dramu na kraju, budući da je Efes u 27. minutu vodio sa velikih 18 poena prednosti (57:39) i malo ko je tada mogao da oseti poptunu neizvesnost koja će uslediti u poslednjem intervalu.

Pravo niotkuda, Đorđevićev tim je krenuo u nalet, topio razliku i došao na minimalnih 77:75 u psoeldnjem minutu, kada je, u već opisanoj situaciji, Larkin trojkom stavio tačku i spečio veliku neprijatnost po domaći tim.

Kod Fenera, kome je ovo bio treći vezani poraz, Marku Gudurić nije šuterski blistao (1/6 za tri), ali je uspeo da dođe do 11 poena. Dajšon Pjer je imao 19 poena, a Polonara 15.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.