VELIKA VEST ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Najveći talenat Partizana odlučio da u budućnosti obuče dres "Orlova"!
Foto: Starsport©

imao je puno opcija

VELIKA VEST ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Najveći talenat Partizana odlučio da u budućnosti obuče dres "Orlova"!

Mogao je da igra bira između pet raziličitih zemalja

Objavljeno:

Tristan Vukčević, mladi košarkaš Partizana koji je nedavno stigao u redove crno-belih iz madridskog Reala i definitivno će igrati za reprezentaciju Srbije, potvrdio je njegov otac Dušan Vukčević u razgovoru za "Mozzart Sport".

Tristan je može da bira između pet reprezentacija. Pored Srbije, on ima pravo da nastupa za Španiju, Italiju, Grčku i Švedsku. U prošlosti je Dušan Vukčević izjavio da će njegov sin igrati za Srbiju, a kako kaže od tada se ništa nije promenilo, i samo se čeka da FIBA reši određenu papirologiju.

- Ništa se nije promenilo kad je ta odluka u pitanju, ista je priča. Čekamo da se reši to u FIBA. KSS i selektor Pešić, zajedno sa (Draganom) Tarlaćem, pokušavaju da taj problem otklone i da onda Tristan što pre bude pozvan da zaigra za Srbiju. Jedva čekamo da bude na spisku, to bi bilo nešto najveće za njega - rekao je Dušan Vukčević.

Kako kaže nekada proslavljeni košarkaš između ostalih Crvene zvezde, Olimpijakosa, madridskog Reala, Tristan je želeo da dobija minute i igra, ali to u ovoj sezoni više nije bilo moguće u "kraljevskom klubu", pošto su se u tim vratila dvojica igrača na njegovoj poziciji. Zbog toga je odlučio da dođe u Partizan i radi sa Željkom Obradovićem.

Tristan Vukčević
foto: Profimedia

- Dogovor je onda bio da dođe u Partizan. Mislim da je najbolja stvar za njegovu budućnost to što je došao u klub u kome će igrati i raditi sa trenerom poput Željka Obradovića. Naučiće mnogo toga novog, susresti se sa drugačijim mentalitetom, radom... U Španiji je sve potpuno drugačije - kaže Vukčević, pa objašnjava u čemu je tačno razlika:

- Sistem rada se razlikuje, jer u Španiji postoji limit kad je treniranje u pitanju. Ja naravno nisam za to, jer ako neko može i ceo dan da trenira, što to ne bi to radio... Ako voli košarku i želi da napreduje, ne vidim zašto ne bi trenirao svakodnevno. Samo je njegova odluka bila dolazak u Partizan. Želeo je da ode kod trenera kod koga će igrati, a od Željka stvarno može da nauči mnogo toga što će mu biti potrebno u narednih 20 godina karijere. Rekao mi je da mu je super i da nikada u životu nije ovoliko trenirao. Znate već kako smo mi naučili – samo treninzima može da se postigne nešto veliko. Samo trening, rad, požrtvovanje. Ovo je prava sredina za njega.

Dušan Vukčević kaže i da savetuje svog sina, ali i sve mlade košarkaše, da nema potrebe za žurbom sa odlaskom u NBA ligu i da je potrebno da se prvo ojača, kako mentalno, tako i fizički, ali i da prvo ostave trag u evropskoj košarci, pa da spremni odu u najkvalitetniju ligu na svetu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.