CRNOGORSKI TRENER U ŠOKU ŠTA GA JE SNAŠLO, IMAO SUSRET I SA TENKOM: "U nedelju se veselilo, sad sam u bunkeru!"
Srđan Radulović drži tajm-aut, Foto: Printscreen/Instagram/@bc_budivelnyk

katastrofa

CRNOGORSKI TRENER U ŠOKU ŠTA GA JE SNAŠLO, IMAO SUSRET I SA TENKOM: "U nedelju se veselilo, sad sam u bunkeru!"

Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu - objasnio je trener Srđan Radulović

Objavljeno: 14:27h

Srđan Radulović, trener košarkašica Budiveljnika i selektor ženske reprezentacije Ukrajine, ostao je u Ukrajini sa svojom porodicom, gde se nalazi u školi koja je pretvorena u sklonište.

Kako crnogorski stručnjak kaže za "Portal Analitika", u nedelju je pokušao da sa svojom porodicom izađe iz Ukrajine, ali nije uspeo.

Radulović je tri dana pre početka rata osvojio nacionalni Kup sa košarkašicama Budiveljnika, što je bila odlična uvertira za nastavak sezone. Sada više nikom nije u glavi nastavak sezone, već samo što skoriji završetak rata.

- U nedelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne poveruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram s narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu - kaže Radulović.

Kada je pokušao da izađe iz Kijeva, pri uključenju na auto-put dobio je od ukrajinskih vojnika informaciju da je počelo sa rušenjem najbitnijih puteva i mostova, pa mu nije preostalo ništa drugo nego da se vrati u sklonište.

- Izašli smo na 50 kilometara od Kijeva i kada je trebalo da se priključimo na autoput koji vodi za Lavov, koji se zapravo zove Žitomirska trasa, ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da vam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svetlo, dajem puni gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbedno vratim u sklonište - objašnjava košarkaški stručnjak kroz šta prolaze njegova porodica i on.

Radulović je celokupna dešavanja u Ukrajini opisao jednom rečju - katastrofa, uz nadu da će rat u Ukrajini svima poslužiti kao primer ljudima da ne započinju ratove.

(Espreso/Analitika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.