BOGDANOVIĆ SJAJAN U POBEDI ATLANTE! Bruklin bolji od Milvokija u derbiju večeri! (VIDEO/FOTO)
Foto: EPA/Erik S Lesser

NBA LIGA!

BOGDANOVIĆ SJAJAN U POBEDI ATLANTE! Bruklin bolji od Milvokija u derbiju večeri! (VIDEO/FOTO)

Srpski košarkaš meč je završio sa 14 postgnutih poena

Objavljeno: 09:49h

Košarkaši Atlante ubedljivo su savladali Toronto na domaćem terenu 127:100.

Jedan od najboljih u redovima pobedničke ekipe bio je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović. On je u igri proveo 29 minuta što mu je bilo dovoljno za 14 poena (5/11 iz igre, 2/6 za tri) i šest skokova, kao i dve asistencije.

Međutim, njegov saigrač Tre Jang je obeležio meč. Plejmejker Hoksa je meč završio sa 41 poenom (17/24 iz igre), a tome je dodao 11 asistencija. Time se pridružio Lebronu Džejmsu, Stefu Kariju (dva puta) i Džejmsu Hardenu kao jedinim igračima koji su imali meč sa najmanje 40 poena i 10 asistencija uz 70 ili više odsto šuta iz igre. Kod protivnika je najbolji bio Fred Vanvlit sa 24 poena i devet asistencija, dok je Prešs Ačijuva dodao 21 i devet uhvaćenih lopti.

Košarkaši Bruklina savladali su Milvoki Bakse 123:126 u meču koji možemo okarakterisati derbijem večeri u NBA ligi.

Tim Stiva Neša je do trijumfa stigao uprkos odsustvu Kevina Durenta i novopridošlog Bena Simonsa, dok je Irving nastupio s obzirom na to da je u pitanju bilo gostovanje. Irving je bio i najbolji akter ovog susreta, a meč je završio sa 38 poena i po pet skokova i asistencija. Pratio ga je Set Kari sa 19, dok je Andre Dramond upisao dabl-dabl sa 17 poena i 12 skokova, kao i ključnu blokadu nad Janisom Adetokumbom.

Kod protivnika se istakao Bobi Portis sa 30 poena i 12 skokova, dok je poen manje imao Janis Adetokumbo uz 14 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Kris Midlton je dodao 25 uz sedam uspešnih dodavanja, dok je isti broj asistencija i 19 poena upisao Džru Holidej.

Na ovom meču je debitovao i slovenački košarkaš Goran Dragić koji je za nešto više od 14 minuta na parketu upisao šest poena, tri skoka i dve asistencije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.