NOVI TRIPL-DABL JOKIĆA! Denver zahvaljujući srpskom asu drugi put u tri noći uzeo meru Sakramentu! (VIDEO)
Foto: EPA/ John G. Mabanglo

BRILJANTNA PARTIJA!

NOVI TRIPL-DABL JOKIĆA! Denver zahvaljujući srpskom asu drugi put u tri noći uzeo meru Sakramentu! (VIDEO)

Somborac je meč završio sa 18 poena, 10 skokova i 11 asistencija

Objavljeno: 08:38h

U petak rutina, a sada drama. Denver je drugi put u tri noći uzeo meru Sakramentu, ali su za razliku od prethodnog meča kada su oružje položili već na početku poslednje četvrtine, ovoga puta Kingsi poklekli tek u poslednjih 30 sekundi – 115:100.

Nikola Jokić, kojem je u petak nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl, večeras je u Bol Areni uspeo po šesnaesti put u sezoni da sve tri najvažnije statističke kolone napuni dvocifrenim brojevima. Srpski centar je neuobičajeno sporo otvorio utakmicu i praktično prespavao prvo poluvreme koje nije odavalo utisak da će momak iz Sombora uspeti da stigne do novog tripl-dabla.

MVP lige je na pauzu otišao sa svega osam poena, četiri skoka i sedam asistecija, ali i pored toga što je Jokić igrao u drugoj brzini, Denver je bio u egalu (59:59). O tome koliko je utakmica bila izjednačena govori i podatak da je najveća prednost jednog tima iznosila +9 (Nagetsi u nekoliko navrata vodili sa devet razlike), a ekipe su se tokom čitavog drugog poluvremena, posebno u poslednjoj četvrtini smenjivale u vođstvu.

Na kraju su u poslednji minut meča ušli poravnati – 110:110. Jokić je vrlo lako u tim trenucima mogao da ponese epitet tragičara, promašio je oba slobodna bacanja na šezdesetak sekundi pre kraja, ali je na njegovu sreću Monte Moris trojkom doneo Denveru prednost nakon što je prethodno Domantas Sabonis napravio korake. U narednom napadu Kingsa ponovo Litvanac u centru pažnje, promašio je pod obručem usled odlične odbrane srpskog centra, nakon čega je Jokić zabeležio i osmi defanzivni skok, ukupno deseti na meču i kompletirao tripl-dabl dvadesetak sekundi pre zvuka sirene da bi u nastavku akcije, posle faula Dearona Foksa, oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja i zapečatio trijumf ekipa Majkla Melouna.

Jokić je meč završio sa 18 poena, 10 skokova i 11 asistencija, a efikasniji od srpskog košarkaša u redovima pobedničke ekipe bili su Aron Gordon sa 23 i Monte Moris sa 21 poenom. Na suprotnoj strani istakao se Foks sa 26 poena i deset asistencija, a dva poena manje imao je Herison Barns.

Denveru je pobeda nad Sakramentom bila peta uzastopna, odnosno 35. u sezoni, čime se izjednačio sa Dalasom na petom mestu Zapadne konferencije, dok je Sakramento 13. sa 22 trijumfa iz 62 utakmice.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.