PEŠIĆ ODUŠEVLJEN! Zaslužio je da bude KAPITEN, borio se kao lav - srećan sam zbog pobede!
Svetislav Pešić, Foto: Espreso/ Miloš Dreković

kari blista!

PEŠIĆ ODUŠEVLJEN! Zaslužio je da bude KAPITEN, borio se kao lav - srećan sam zbog pobede!

Konačno Srbija kakvu smo želeli da vidimo na terenu

Objavljeno: 23:25h

Selektorkošarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić zadovoljan je igrom i pobedom nad Slovačkom.

Srbija je slavila u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Slovačke i sada je na skoru 2-1.

Naredni meč je opet protiv Slovačke, ovog puta u gostima.

- Želim da kažem bravo mom timu, odigrali su odličnu utakmicu. Počeli smo bez agresivnosti, ali iz minuta u minut smo popravili odbranu, posebno protiv njihova tri najbolja igrača. U prvih 20 minuta imali smo problema sa ofanzivnim skokom i kontrolom skoka generalno, a u drugom su imali samo četiri ofanzivna skoka, dok smo mi imali 15. Odličnu odbranu smo odigrali u drugom poluvremenu, sa velikom energijom. Izborili smo 19 izgubljenih lopti protivnika. Ovo je za mene dobar rezultat i srećan sam. Ne samo što smo pobedili, već i kako smo pobedili - rekao je Pešić.

Selektor je objasnio stanje stvari.

Dušan Ristić
foto: Espreso/Emlija Jovanović

- Ušli smo u ovu rundu sa dosta problema, dosta povreda, bolesti, nemamo mogućnosti da pravimo neke velike igre. Ali, ono što možemo je da damo entuzijazam koji karakteriše našu ekipu. Ono što nas i mene čini srećnim to je da je Marko Jagodić Kuridža odigrao odlično ove utakmice i zaslužio je da mu se da čast, da bude kapiten - kaže Pešić i nastavlja o odbrani:

- Videlo se kako je on odigrao da je zaslužio, odigrao je i timski i indivudalno odlično, isključio im je najboljeg igrača, jednog od najboljih u španskoj ligi. Svi ga znamo kakav je igrač. Timskom odbranom i zahvaljujući Marku smo ga zaustavili na samo četiri poena u drugom poluvremenu. Zatvorili smo im i dobre bekove, to nije lako braniti, to košta puno umora da se čuvaju bekovi koji imaju vrhunsku tehniku sa loptom, a ja sam tražio da se oni pritisnu. Moji igrači su dali maksimum u odbrani i to košta snage, pa se možda u napadu to vrati, ali oni su ispunili svoje i u napadu. Bili su izuzetno motivisani - objašnjava selektor.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.