PEŠIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA: Otkrio zašto nije pozvao Lučića i Kalinića, kao ni koga još neće biti u sastavu!
Foto: Starsport©

SVE JE REKAO

PEŠIĆ PRED NASTAVAK KVALIFIKACIJA: Otkrio zašto nije pozvao Lučića i Kalinića, kao ni koga još neće biti u sastavu!

Srbije će se u petak, 25. februara od 20:30 u hali "Aleksandar Nikolić" sastati sa Slovačkom

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objasnio je šta želi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

- Drugi je prozor prve runde, u prvoj imamo četiri ekipe, Letoniju, Belgiju i Slovačku uz nas, onda ide treća runda kao kvalifikacioni prozor u zadnjoj nedelji juna. Onda tri ekipe idu dalje, čekaju nas ozbiljnije ekipe, tu su Turska, Grčka i verovatno Velika Britaniji - rekao je Pešić.

- Nama je važno da sa što više pobeda uđemo u drugu rundu koja počinje na jesen. Ali postoje i drugi prioriteti, to je da probamo da vidimo na koje igrače možemo da računamo za velika takmičenja - izjavio je Pešić, a preneo Košarkaški savez Srbije.

Pešić je rekao i da je važno da javnost zna zašto nisu pozveni neki igrači poput Lučića, Kalinića...

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

- Meni je važno da javnost zna zašto nisu pozvani igrači poput Lučića, Kalinića... Oni igraju Evroligu. I u terminu kvalifikacionih mečeva njihovi timovi će igrati zaostale mečeve u tom takmičenju. To su situacije na koje ne možemo da utičemo - rekao je Pešić.

Selektor Srbije se osvrnuo i na veliki broj povređenih igrača.

- Jaramaz je povređen, Todorović se povredio na Kupu Španije, pa na njega ne možemo takođe da računamo. A ti igrači meni trebaju, imaju talenat. To je viša sila. Povredio se Avramović, slomio je nos, ne može dva dana da trenira, nadamo se da će igrati sa maskom. Uskoković nam je važan isto, a povređen je. Svi su nam važni - izjavio je on.

Pešić je rekao i da je važno da se ekipa polako kompletira, kako bi mogli što bolje da pripreme za mečeve sa Slovačkom.

- Polako se kompletiramo. Održali smo dva dobra treninga. Želimo da damo maksimum, to je sada na nama. Ono na šta možemo da utičemo je da se dobro pripremimo. Ono što je važno i što bismo voleli, to je da ovi igrači imaju podršku publike. Da im pomognemo da postanu najbolji. I u utakmici sa Letonijom se videlo koliko ta podrška timu u važnim trenucima znači - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Srbije će se u petak, 25. februara od 20:30 u hali "Aleksandar Nikolić" sastati sa Slovačkom, a tri dana kasnije u snage će odmeriti sa istim rivalom u gostima.

Na današnjem treningu, prisutni su bili Dalibor Ilić, Aleksa Radanov, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Nikola Jović, Boriša Simanić, Nemanja Dangubić, Balša Koprivica, Radovan Djoković, Uroš Trifunović, Nikola Djurišić, Jovan Novak i Aleksa Uskoković. Takodje, na treningu su, ali pored terena bili Dušan Beslać i Aleksa Avramović koji će se radu priključiti naknadno.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.