KAPITEN CRVENE ZVEZDE: Žao mi je što svaki derbi ne može da bude pola-pola!
Branko Lazić, Foto: Starsport©

podigao novi trofej u karijeri!

KAPITEN CRVENE ZVEZDE: Žao mi je što svaki derbi ne može da bude pola-pola!

Košarkaš crveno-belih pomenuo je igrače koji su napustili Zvezdu, a nažalost nisu bili u prilici da osete atmosferu sa tribina

Objavljeno: 17:22h

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić analizirao je učinak svog tima u dosadašnjem delu sezone.

- Možemo da budemo zadovoljni ako se uzme u obzir činjenica da smo od okupljanja u avgustu imali problema sa koronom i povredama tako da nismo mogli da treniramo u punom sastavu i nismo znali koji su krajnji dometi ekipe. Prvenstveni cilj je Jadranska liga. Ako izuzmemo poraz u Laktašima imamo sjajnu situaciju. U Evroligi je bilo nekoliko velikih pobeda ali i nesrećnih poraza koji su se desili iz raznoraznih okolnosti. Odbranili smo Kup tako da je dosadašnji deo sezone onakav kakav smo i želeli da bude, uzimajući u obzir sve okolnosti koje su nas pratile. Nadam se da ćemo tako i nastaviti i da nećemo imati kadrovskih problema.

Koliko se život profesionalnog sportiste promenio od marta 2020. godine i pandemije koronavirusa pa sve do danas?

- Promenilo se dosta toga. Imali smo prinudnu pauzu od nekoliko meseci na koju niko nije navikao. Kada smo se ponovo okupili za sledeću sezonu nismo znali kako će se sezona odvijati. Morali smo u hodu da savladavamo prepreke i da se prilagođavamo raznim okolnostima. Ta sezona je bila izuzetno naporna ali uspeli smo da je završimo na najbolji mogući način. Dozvoljeno je prisustvo publike, nije isto kad se igra pred punim tribinama i pred praznom dvoranom. Navikli smo na atmosferu, drugačije je kad ima ljudi okolo. Žao mi je što svaki derbi ne može da bude pola-pola jer to je nešto što se mora doživeti.

Branko Lazić
foto: Starsport©

Lazić je pomenuo i košarkaše koji su napustili Zvezdu, a nažalost nisu bili u prilici da osete atmosferu sa tribina.

- Džordan Lojd mi je rekao da mu je krivo što nije mogao da doživi tu atmosferu. Delimično je osetio podršku u onoj plej-of seriji protiv Budućnosti, ali kada je došao sa Zenitom rekao je da je neverovatno - rekao je Branko Lazić u izjavi za TV Arena sport.

Statistički gledano, Lazić je najbolje šuterske sezone imao pod vođstvom Dejana Radonjića.

- Sa njim sam najduže sarađivao od svih trenera u Zvezdi. Imali smo dosta vremena da upoznamo jedan drugog, najduže me poznaje i zna na koji način da me iskoristi. Osećam to poverenje i samopouzdanje je drugačije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.